Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

DesignBrothers: svezení s Hummerem H3

Nové modely
Redakce TipCars.com | 18.02.2006
dalších 60 fotek
foto: Marek Felt
Projeli jsme se nejmladším z rodiny Hummerů, novou Há trojkou a samozřejmě si ji detailněji prohlédli. Jaký je náš názor na vzhled a jízdní vlastnosti?

Projeli jsme se nejmladším z rodiny Hummerů, novou Há trojkou a samozřejmě si ji detailněji prohlédli.

V první řadě je zajímavé srovnání všech tří generací. První vojenská, druhá je jakýmsi přechodem k civilizovanější podobě, rozměrům a spotřebě. H3 je pak automobilem naprosto konkurenceschopným současným terénním automobilům a to i cenou. Maximálně nás uchvátily jízdní vlastnosti v terénu, praktické auto do nepohody, přesto velmi výrazné a osobité.

U amerických aut můžeme pozorovat, že se snadněji realizují myšlenky designérů, jde o stylling mnohdy velmi odvážný a vyhraněný. Automobily jsou podobné skicám, my tomu říkáme „jezdící skici“. Tvary a proporce jsou tou nejdůležitější věcí. U Hummera máme stejný pocit. Stylistické cvičení na téma Vojenský automobil Hummer pro praktické civilní použití, které se dočkalo realizace. Hodnotíme pozitivně. Co bychom ale v designu exteriéru vytkli, je nešťastné začlenění víka nádrže do zadního blatníku. Nevypadá moc přesvědčivě. Mrzí nás také absence moderně vypadajících plastových úchytů kapoty, které měl H2.

V interiéru jsme se cítili pohodlně a žádný z prvků nás nijak nerušil a zbytečně na sebe neupozorňoval. Při jízdě v terénu ocení posádka mnoho praktických držadel, moc se nám líbilo kultivované natvarování zavazadlového prostoru, je jakousi plnohodnotnou součástí interiéru, ničím co by bylo potřeba schovávat pod roletu. Překvapilo nás pojetí loga na volantu, pouze označení H3, žádné složité logo plné detailů. Volant sám však tvarově trochu zaostává za zbytkem interiéru, který je jednoduchý a tvarově jasný.

Celkový verdikt
Nezvyklé auto s výrazným designem, povedená spojitost s vojenskou legendou, super jízdní vlastnosti a nečekaně příjemný pocit při výhledu z okna, která vytváří dojem výhledu z tanku, ne však v negativním smyslu slova.

Petr Novák

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů