Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Daewoo Leganza 2.0i - jaké je při 236 tis. km?

Recenze uživatelů
Juraj (22) - Česká republika | 05.02.2015
další 4 fotky
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Daewoo Leganza 2.0 | foto: Juraj
Veľmi dobrý, ba až najlepší pomer cena/výkon. Za málo peňazí sa dá pri tejto značke poriadiť skutočne veľmi veľa muziky.
Značka:Daewoo
Model:Leganza
Typ:2.0
Bližší označení:CDX
Karoserie:sedan
Objem motoru:1998
Palivo:benzín
Rok výroby:1998
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:225 000
Najeto km nyní:236 100
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:1 rok
Průměrná spotřeba:8,1
Poruchy:poruchy veľmi ojedinelé. najčastejšie z ojedinelých chýb je nenačítanie imobilizéru.
Předchozí vozidlo:Daewoo Nexia

Daewoo patrí medzi ľuďmi považovanú 'divnú' značku. Ja však som kúpil ako prvé Nexiu a po tomto type vozidla som sa rozhodol byť verný značke, nakoľko som bol maximálne spokojný spoľahlivosťou, tak aj jazdnými vlastnosťami a pod.
Vozil som sa v rôznych značkách, ale pri predstave, že jazdné vlastnosti sú rovnaké, možno aj horšie a vysolil som za to 3 a viac krát peňazí, sa u mňa tento rešpekt k automobilkám stratil.
Bohužiaľ je táto značka výrazne podceňovaná a vôbec si to nezaslúži. My Daewááci ale vieme, ako to chodí.
A tuto hodnotím za veľmi vydarený model od Daewoo.
Výbava mojej Legy:
CDX - 4x el. okná, centrál + DO, ABS,TCS, permanentné servo, autoklíma (veľmi inteligentná!), lakťová opierka, výborné kreslá aj po 236t km, man. prevodovka. K full verzií mi chýba len tempomat, ICS (staviteľné tlmiče), vyhrievané sedačky a automat.
Jazda maximálne pohodlná, veľmi tichá a naprosto inteligentná. Akurát mi nesedí prevodovka pri dlhšej jazde v meste. Spojka je dlhá a časté preraďovanie je trošku o nervy, ale verzia s automatom tento problém maximálne vyrieši, a nakoľko bola skrátená na 4 stupne a tým pádom svyžnejšie zaberie.
Pedále, v porovnaní iných vozidiel rovnakého veku, sú veľmi mäkké a na spojke je cítiť záber.
V zákrutách sedí naprosto, v lete používam zimné gumy a tie tiež nemajú problém. Jej mäkší podvozok spôsobuje zvýšené nakláňanie oproti ostatním európskym autám, ale prejazd po jame je tichší a mäkší oproti druhým.
Veľa miesta všade okolo a človek sa v nej cíti bezpečne. Pri dlhšej jazde oprete ruky o dvere a opierku a nieje čo riešiť :-) Po čase je možné si všimnúť permanntný záber posilňovača, v meste pri jemných pohyboch treba vycieliť viacej sily. Aspoň má auto lepšiu stabilitu (čo sa týka aj dialníc).
Motor po zahriatí tichučký s pekným zvukom. Od 2.2t otáčok a hlavne na 5ke ťahá ako o závod (-:
Ľúbi sa mi aj Bosch-ka RJ, kt. sa prispôsobuje aktuálnemu plynu, čiže je schopná ísť za 7.5l/100 a keď ju trošku preluftujete, ukáže jej dôrazný výkon motora a vtedy si potiahne do 9l/100 .

Spotreba u tohto vozidla nie je na 100 kW 2 l ale vôbec nič extra.
V kľudnej jazde do 2.5t otáčok sa dá spraviť 7.5l . Dlhodobú priemernú spotrebu mám 8.1 l a dosť tam robí studená jazda do roboty a s5.
V porovnaní s Citroen Xsara 1.4i, kt. má 66kW a žerie 6.5 l je to veľmi krásne číslo. Alebo u Nexie 1.5ky len o liter viac to papá.
Čo sa týka servisu, tak ten moje auto nepozná. Len 2x tam bol - na GO motora.
Týmto pozdravujem Araver BA, nech sa naučia dolievať správnu hladinu oleja.
Druhý raz boli menené 4 tlmiče a komponenty na náprave, kt. sa mimochodom po 170 000 pýta znovu. (aspoň tá zadná).
Som maximálne spokojný a nechcem, aby toto auto opustilu našu rodinu (al. aspoň známych).

KladyZápory
motor Nemá 5. dvere, čiže väčšiu vec nenaložíte
ponúkaná výbava trošku slabšie brzdy oproti iným automobilkám
cena/kvalita nemá konkureciu silnejšie brzdí až pri väčšom zatlačení pedálu
  
  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
2
Řazení
3
Řízení
2
Sedadla
1
Spotřeba
2
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.62
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
David V, 11.02.2015 08:54


Člověče, zase mi ty počty nesedí. Píšeš, že auto využíváš rok. To si vymejšlíš teď, abys ze mě udělal vola nebo nevíš, jak dlouho vlastně to auto máš?
Celý se mi to nezdá. Ta hlavní stránka, kde se shrnují info o autu s tím popisem nesedí. Tak co je vlastně pravda?
bitner, 11.02.2015 09:38

No pravda je prece takova, ze 15 a vice let stara Daewoo jsou naprosta bomba, jenom to nikdo nepochopil a tak to bazary musi davat lidem jako darek pri nakupu cehokoliv nad 100k, aby se toho zbavily.
I to zadreni motoru jen proto, ze tam (snad) nekdo dal malo oleje mi pripada jako docela ulet. A jeste vetsi ulet je, ze to nejaky servis uzna a na sve naklady tu GO udela u takove stare plecky. To hovorte svojej starej materi, Kefalin.
Taky nejezdim v nicem extra, Sandero beru jako soucasnou alternativu uz vymrelych Felicii. Jsem s tim spokojeny vzhledem k pomeru cena/vykon, ale nikomu to necpu.
_Mailo_, 15.02.2015 12:38


Rovnaká chyba sa prejavovala aj u predošlého majiteľa. V popise som chyby uvádzal odkedy vlastním auto JA . Nakoniec som prišiel na to, že immo nefunguje len vtedy, keď sa auto otvára bez DO. Vlastne nie, že nefunguje, len sa zablokuje. je to podivuhodné, ale je to tak
Už tu nerieš nepotrebné veci, je to asi len chyba v chápaní Čecha, kt. číta slovenčinu
_Mailo_, 15.02.2015 12:45


Je mi to futsch . Kľudne sa prídi pozrieť ku nám do Dubnice, rád Ti preplatenú GO ukážem. Kľudne to ukážem aj kolegovi Svorovi, aby Ti to mohol dosvedčiť aj on HOWK.
Je mi ľúto, že existuje xy fórov, portálov na recenzie a človek do neho nemôže napísať recenziu, aby auto niekomu "necpal" pod nos. Toto auto nieje len na tomto portáli, rád sa podelím o skúsenosť tohto vozidla s druhými majiteľmi, kt. sú taktiež veľmi spokojný. Každá recenzia vložená na net pomáha pri výbere kúpy ojetiny. Aha prepáč, to je vlastne Daewoo, to nikto nechce
Zopakujem tu jednu vetu, kt. opakujem veľa známym, kt. si o tom aute myslia, čo ty .. Odvez sa v ňom. V dobrom nerozbitom kúsku. Predstav si tie drobné, za kt. si to kúpil a čo ti ponúkne. Tiež to auto budeš milovať
bitner, 15.02.2015 21:49

Celkem nic si nemyslim o tvem konkretnim aute. Z povesti znacky se da vytezit hodne. At uz treba ta vyhoda, ze to muzes nechat stat pred obchodem s klickama v zapalovani a nikdo ti to nevezme, nebo treba smesna cena na trhu ojetin.
Mozna to chtelo tu recenzi usmernit trochu slohove.
Jo a toho oleje ti tam teda dali kolik? Je to opravdu divne. Bratr jednou "vyjel" Focusa prakticky do sucha (nenapadlo ho, ze by 11 let stare auto mohlo zrat olej a jedina potrebna akce bylo naliti 2 litru, aby omastil konec merky. Focus od te doby jezdi vesele dal dalsich 5 let, kazde 2000 km se dolije litr oleje a nikoho nikdy nenapadlo delat na tom nejakou GO.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů