Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

CR-V pro rok 2015: tři hlavní důvody, proč ji koupit

Aktuality
Karel Směšný | 22.06.2015
dalších 37 fotek
Decentně modernizované SUV míří na český trh. V základní výbavě je mimo jiné šestice airbagů, palubní počítač, nebo 17palcová kola.

Omlazená verze se oproti té současné liší jiným designem předních světlometů, kdy jejich diody plynule přechází do přepracované masky chladiče. Honda nyní použila jiné mlhovky, odstín plastů chránících karoserii je nyní tmavší a zadní světla jsou vyvedena v 3D efektu. Všechny tyto úpravy dělají vůz na pohled širší a nižší, své typické křivky si však zachovává.

Co se týká použité techniky, i zde se odehrály drobné změny. Úlohu základní motorizace co do výkonu si na sebe bere dieselová šestnáctistovka i-DTEC s výkonem 88 kW. Pro příznivce benzínových motorů je připraven dvoulitrový i-VTEC se 114 kW výkonu, který je zároveň základní motorizací, v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou startuje cena tohoto provedení na 579 900 Kč. Obě verze se nabízejí pouze v provedení s poháněnou přední nápravou.

Namísto turbodieselu o objemu 2.2 litru přichází menší jednotka 1.6 i-DTEC s dvojitým přeplňováním, vyladěná na 118 kW výkonu, točivý moment vrcholí hodnotou 350 N.m. S motorem může spolupracovat manuální šestistupňová převodovka, nebo devítistupňový automat nové konstrukce, který nahrazuje předchozí pětistupňovou automatickou převodovku. V závislosti na jízdních podmínkách dokáže nová skříň řadit dolů přes několik stupňů; mezi možná uspořádání rychlostních stupňů patří 9-7, 9-5, 7-4 a 6-4.

Nová převodovka je menší a lehčí o 35 kg, což pozitivně ovlivňuje rozložení hmotnosti. Společná hmotnost nového motoru a převodovky je o 65 kilogramů nižší – nezanedbatelný rozdíl, malý diesel má papírově výkonu dost, šest deci downsizingu je ale hodně. Raději bych pod kapotou viděl původní dva-dvojku, byť třeba modernizovanou…

V interiéru výrobce podle svých slov použil kvalitnější materiály, i když jeho podobu ještě neodhalil. Novinkou je posuvná bederní opěrka mezi předními sedadly, ve standardní výbavě je nyní multimediální systém Connect s displejem o úhlopříčce 7“. Funkce Mirror Link potom umožňuje zobrazovat obsah chytrého telefonu přímo na palubním displeji.

Na co Honda CR-V pro modelový rok 2015 láká:

• Papírově úspornější nový diesel 1.6 iDTEC
• Velmi dobrý devítistupňový automat
• Nové technologie a nižší hmotnost vozu

Hlavní konkurenti:

Hyundai Tucson
+ bohatší nabídka motorů
+ silný diesel 2.0 TDCi Bi-Turbo s výkonem 210 koní (154 kW)
+ třetí řada sedadel se sklápí elektricky
-pohon obou náprav

Mazda CX-5
+lepší jízdní vlastnosti
+povedený diesel 2.2 Skyactiv-D
-její design nesedí každému

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů