Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën přiveze do Číny koncept DS 5LS R

Aktuality
Karel Směšný | 09.04.2014
Sportovní sedan bude mít výkon 300 koní.

Evropský trh se zatím s modelem DS 5LS setkat nemohl, jelikož jej výrobce prodává pouze v Číně. Je navíc velmi pravděpodobné, že tomu tak zůstane i nadále. Základní verze je dlouhá 4,7 metru, široká 1,84 metru a vysoká 1,5 metru.

Upravená verze s přídomkem „R“ těží ze zkušeností značky ve světovém šampionátu rallye. Vůz dostal o 15 mm nižší podvozek, zesílenou přední nápravu a brzdy.

Pod kapotou našel své místo motor o výkonu 300 koní – těchto parametrů zde dosahuje benzínová přeplňovaná šestnáctistovka. Točivý moment vrcholí hodnotou 400 Nm. Pohonná jednotka spolupracuje se sekvenční převodovkou ovládanou páčkami pod volantem.

Jak už bývá u citroënu zvykem, i DS 5LS R je poměrně extravagantní model, doplněný sportovně laděnými detaily, jako je karbonový pás vedoucí přes horní rám bočních oken až k zádi či mřížka v masce chladiče v karbonově šedém odstínu chromu. Limuzína stojí na 20palcových kolech a karoserie je lakována matnou, karmínově červenou barvou.

Karbonové díly lze najít i v interiéru, palubní deska i sedadla jsou čalouněna kombinací alcantary a kůže.

Citroën DS 5LS R se veřejnosti představí na pekingském autosalonu, který začíná 20. dubna. Sériová výroba zatím nebyla potvrzena, pokud se tak nakonec stane, k dispozici bude opět pouze na čínském trhu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Citroenak, 09.04.2014 12:17
Dufam ze do 5 rokov sa nejako vyriesi dovoz ojazdenych aut z ciny...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů