Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën představuje DS3 Cabrio

Nové modely
Karel Směšný | 31.08.2012
dalších 6 fotek
foto: Citroën
Léto sice konči, ale to nezabránilo Citroënu pustit do světa první fotografie a informace o DS3 Cabrio.

A hned se pojďme podávat na tu největší novinku - stahovací střecha je k dispozici ve třech barvách plátna: černá, modrá Infini a Monogram DS. DS3 Cabrio nabízí i nová zadní světla s 3D efektem a nový způsob otevírání horní části víka zavazadlového prostoru. DS3 Cabrio, které se vyrábí ve francouzské továrně v Poissy, se na trh dostane na začátku roku 2013 a od počátku bude mít v nabídce verzi s emisemi 99 g CO2/km. S délkou 395 cm, šířkou 171 cm a výškou 146 cm si zachovává vcelku kompaktní proporce. U DS3 Cabrio došlo k nárůstu hmotnosti oproti klasické verzi o 25 kg.

Efekt plovoucí střechy, který je pro DS3 typický, byl zachován díky černým zadním bočním panelům a použití barvy plátna v horní části boků karoserie, na přední příčné liště a na zadním spojleru. S odstíny karoserie a plátna ladí rovněž lišty na palubní desce, lišty kolem větráků a hlavice řadicí páky. K dispozici je 5 variant: šedá, leskle černá, bílá, Carbotech, modrá Infini a šedá Moondust.

Co umí verze DS3 Cabrio?

- Úplné uzavření střechy zabere 16 vteřin a tuto operaci je možné provést až do rychlosti 120 km/hod. Otevírání a zavírání střechy se ovládá tlačítkem ve stropní konzole. Tento ovladač nabízí 3 polohy střechy: střední, horizontální otevření a úplné otevření. Plátno střechy je i při horizontálním otevření umístěno za cestujícími za zadních sedadlech a ti tak mají zcela volný výhled.

- Plátno poskytuje v uzavřené poloze akustickou izolaci srovnatelnou s pevnou střechou. Té napomáhá aerodynamická spojlerová lišta, která zaručuje akustický komfort i v otevřené poloze. Začne působit ihned po zahájení otevírání střechy, vychyluje proud vzduchu a zabraňuje záchvěvům vzduchu v interiéru vozu.

- Tato architektura zachovala rovněž prostornost vozu, neboť nabízí 5 plnohodnotných míst a poměrně velký objem zavazadlového prostoru v této kategorii (245 l). Byla zachována i modularita zadní lavice (sklopitelné a dělené v poměru 2/3 – 1/3), takže vůz dokáže vyhovět všem situacím běžného života. Originální je způsob otevírání okna víka zavazadlového prostoru (kruhové otevírání) umožňující úplné otevření zavazadlového prostoru bez ohledu na místo, které je za vozem k dispozici (především při parkování u zdi).

- Vylepšená aerodynamika umožnila dosáhnout stejného SCx (0,69 m2), jako má sedan. Tento výsledek má vliv na výkon vozu, ale podílí se rovněž na snižování emisí CO2. Dosáhlo se jí zejména dlouhým spoilerem a aerodynamickými spojlerovými prvky na lištách zadních postranních okének.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Michal, 31.08.2012 18:59
Tohle je targa jak vyšitá...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů