Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën DS3 Cabrio zná své ceny pro český trh

Nové modely
Karel Směšný | 21.03.2013
dalších 6 fotek
foto: Citroën
Citroën včera zveřejnil tuzemské ceny své novinky DS3 Cabrio, která bude uvedena na trh koncem dubna. S motorizací 1.2 VTi tento model startuje na částce 448 900 Kč.

Od základní výbavy je k dispozici ESP+ ASR, tempomat, zadní parkovací asistent a přední mlhové světlomety. Nechybí ani rádio s přehrávačem CD/MP3. Nabízeny budou čtyři motorizace: 1.2 VTi 82, 1.6 VTi 120, 1.6 THP 155 a 1.6 e-HDi 90 BMP6 Airdream ve třech úrovních výbavy: Design, Style a Sport.

Citroën slibuje, že DS3 Cabrio je skutečná DS3 se všemi přednostmi a nijak nezhoršuje jízdní stabilitu původní DS3. Plátěná stahovací střecha je k dispozici se třemi barvami plátna: černou, modrou Infini a Monogramme DS.

Citroën DS3 Cabrio nabízí benefity, které ostatní vozy tohoto segmentu běžně nenabízejí.
- střechu lze elektricky ovládat do 120 km/h
- jediný plnohodnotný pětimístný vůz segmentu
- největší zavazadlový prostor ve své kategorii

Klasického modelu DS3 se ve světě prodalo již více než 200 000 kusů. A jak jej s motorem 1.6 THP hodnotí náš kolega Michal Borský? "Na to jak měšťácky se nový hot-hatch z dílny Citroenu tváří, je DS3 s nejsilnějším motorem překvapivě schopným autem i ke skutečným silničním radovánkám. Esteticky nadmíru zdařilý celek pohání energicky vpřed moderní přeplňované srdce, které kupodivu ani moc nežere keříky kolem cesty a potěší i přesné řazení. Jízdní vlastnosti jsou velmi dobré, škoda jen méně citlivého řízení. DS3 přirozeně vybízí ke srovnávání s MINI, pětistovkou, A1 nebo MiTem a troufám si tvrdit, že v této partičce nebude svým stylem ani technikou rozhodně jen do počtu."

Redaktor Adam Špaček pak hodnotí model DS3 s motorizací 1.6 HDI takto: "DS3 je pro Citroën úspěšným vstupem do světa prémiových hatchbacků. Oproti rivalům, jako je Mini Cooper D či Alfa Romeo MiTo, nabídne srovnatelné jízdní vlastnosti, jedinečný vzhled a navíc i trochu té praktičnosti. Ještě lákavější je ale DS3 při pohledu do ceníků. Naše provedení se štědrou výbavou vyšlo na 535900,- Kč. Za podobné peníze koupíte i Mini Cooper D, zato ale v základní výbavě. Připočteme-li srovnatelnou výbavu, dostaneme se úplně jinam. Alternativou by mohla být ještě Alfa Romeo MiTo, ta je však také o něco dražší. Vezmu-li v úvahu akční slevy Citroënu, vychází mi DS3 jako jasný vítěz. Za úvahu jistě stojí ještě benzínová verze THP150, která nabízí větší výkon a zábavu na silnici o 25000,- Kč levněji."

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů