Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën DS DIVINE: na počest značce DS

Aktuality
Karel Směšný | 09.09.2014
Řada DS se po více než 500 000 prodaných vozech za 4 roky své existence stala samostatnou značkou.

DIVINE DS je čtyřdveřový kompaktní vůz dlouhý 421 cm a široký 198 cm. Na výšku měří 135 cm. Design je typicky extravagantní, zakřivené plochy kontrastují s chromovanými grafickými prvky. DIVINE DS dostal šedý metalický lak a stojí na dvacetipalcových kolech.

Přední maska „DS Wings“ byla poprvé použita u vozů DS 5LS a DS 6. Světla využívají LED diody a laserovou technologii. Ty mají mít o 50 % vyšší svítivost oproti samotným LED diodám. Samotné lasery jsou umístěny pod kapotou, aby nedošlo k jejich poškození v případě nehody. Světelný paprsek je ke světlometu veden optickými vlákny a jeho poloha prostřednictvím kamer. Podle výrobce je jejich životnost stejná jako životnost celého automobilu. Dalším výrazným prvkem je střecha vozu, na níž se střídají matné a lesklé, neprůsvitné a průsvitné části. Tento motiv je použit i na zpětných zrcátkách.

TIP: Citroën zmodernizoval řadu DS 5

V interiéru výrobce použil kvalitní materiály včetně kůže, karbonových vláken či krystalů od značky Swarovski.

Pod kapotou pracuje přeplňovaný motor 1.6 THP s přímým vstřikováním benzínu, který dává výkon 270 koní při 6 000 ot./ min a maximální točivý moment dosahuje hodnoty 330 Nm v rozmezí od 1 900 do 5 500 ot./min.

Koncepční vůz bude k vidění na pařížském autosalonu Mondial de l´Automobile od čtvrtka 2. října 2014.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů