Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroen C4 1,4 VTR

Recenze uživatelů
1.neo (33) - Hradec Králové | 08.01.2008
foto: autor
Zvažovali jsme koupi nového auta a oslovila nás nabídka z reklamy a hlavně cena. Vůz má kompletní výbavu, kromě ESP. Trošku jsem nedůvěřoval motorizaci, přece jenom 1,4 l na takhle těžké auto?
Značka:Citroen
Model:C4
Typ:1,4 VTR
Bližší označení:C4 1,4 VTR coupe
Karoserie:coupe
Obsah motoru:1364 ccm
Palivo:benzín
Rok výroby:2006
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:30 000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:2 roky
Průměrná spotřeba:6,3 l
Poruchy:žádné
Předchozí vozidlo:Citroën Saxo
Saxo, které jsem měl předtím, bylo 1,6 a pěkně to s ním cvičilo.

Vlastníte vůz značky Cintroën? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Musím ale uznat, že 1,4 je velmi dobrá volba. Nejezdí extra dravě, na dálnici jede i 170 (ta pravidla...). Spotřeba vozu je v zimním období 6,3 l - podle počítače. V létě 7 l/100 km (klima). A to je provoz 80 % město. Jeli jsme s ním na dovolenou, najeto 3 200 km, z 90 % dálnice a spotřeba při 4 dospělých osobách a plném kufru byla pro mě neuvěřitelných 6,8 l/100 km.
Za dva roky provozu se nevyskytla žádná závada. Servis jsem ale přesto navštívil. Během dvou let proběhla třikrát svolávací akce. Teď se chystám na první garanční prohlídku, tak ani neznám cenu servisních prací. Garanční prohlídka je taky moc dobře vymyšlená. Je jednou za dva roky nebo po 30 tkm. Např. Renault ji má každý rok.
Jízdní vlastnosti asi nikoho nepřekvapí, je to prostě francouz. Podvozek je měkce nastaven, jen zadní náprava má ještě nějaké mezery. Při zatížení a přejezdu přes větší nerovnost jde na doraz. C4 má také trošku problémy s přejížděním nerovností v zatáčkách, má tendenci odskakovat.
Pohodlí je dostatečné. Až na dlouhé cestě mi chyběl delší sedák. Ergonomie je velmi dobrá, netradičně rešený interiér je přehledný s pohodlným ovládáním. Horší je výhled přes A-sloupek do zatáček.
Jednu závadu bych přece našel, asi po roce začal po studených startech cukat. Musel se přidat plyn, jinak motor chcípnul. Závada to byla podle mě malá a nijak jsem s ní do servisu nespěchal. Když jsem byl na třetí svolávací akci, technikovi jsem závadu popsal. Při předávání vozidla mi bylo řečeno, že auto napojili na počítač, ale žádná závada se neukázala. Je to divné, ale od té doby se to už neobjevilo.
Automobil byl v Anglii vyhlášen jako nejlépe zabezpečený vůz proti krádeži.

KladyZápory
design výhled do zatáčky
náklady  
zabezpečení vozu  
  
  





Spolehlivost
2
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
3
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
3
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
2
Pružnost motoru
3
Řazení
2
Řízení
2
Sedadla
3
Spotřeba
1
Výhled z vozu
3
Celkové hodnocení - průměr:
2.23
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 08.01.2008 20:39
Octava pre 4 cestujucich nema chybu. To je hláška, to je vtip, všetky Octavie maju neuveritelne malo miesta na zadných sedadlach to je dávno známy fakt ale Vaša bude istotne výnimkou, asi mate nejaký špecialny model s predlženým rázvorom
Je smiešne ak ma auto obludný kufor ale vzadu sa nedá sedieť
anonym, 08.01.2008 20:49
Tak možná má. Pamatuju jak před superbem udělali octavii long (asi o 10 cm delší), právě aby bylo víc místa vzadu. I když pochyuju, že jí má. Ale mít jí by bylo super - po letech by to byl ceněnej veterán.
anonym, 09.01.2008 08:40
No ta prodloužená to asi nebude (mohli ty lešenářský trubky trochu nadstavit), ten vnitřní prostor by sice mohl být větší ale tak katastrofální to taky není (dvoumetrový lidi bych za sebe do toho auta asi nedával). Naše rodinka má zatím jenom 3 členy a ten třetí má jeden rok takže spíš se nám hodí ten kufr na kočár (Omlouvám se větším rodinám, že jsem je milně informoval,když je člověku 29 nějak si nevědomí, že ten žbrďolec vyroste a bude jich možná víc, ale to už stejně nebudou chtít s rodiči nikam jezdit a navíc určitě se toho Octavie nedožije.) To topení částečně řeší vyhřívané sedačky. PS: nikomu to auto nevnucuju, ale pomlouvat ho tak moc jak je zde zvykem si nezaslouží. Podle mně je to zatím nejlepší model Škodovky a jek se dívám na Ramstra a n. Fábií tak jí to prvenství ještě dlouho vydrží. (Nepočítám nového Superba kterého jsem ještě pořádně neviděl a navíc je to jiná třída) Netvrdím, že jiné automobilky nemají lepší modely, ale výše zmiňovaná Oct.... je v Anglii dnes uznávaným vozem a dříve tam byli škodovky jenom téma na špatný vtip.(Informace od známé, která se tam provdala). U nás jí kazí pověst vysoké ceny nových vozů a šílené ceny hrozných pleček, které mají 400tis km a víc a prodávají se s deklarovanými 130-180tis km.
anonym, 09.01.2008 21:15
naprostý souhlas, olej 2 roky v motoru nesmysl, to same 30000km....
jen reklamní tah na to aby to člověk koupil (
když ho nebudete měnit vůbec tak takových 80.000km to taky vydrží.
a o nějakých speciálních long tome olejích si nechte zdát, nic takového neexistuje (((
anonym, 24.01.2008 16:44
Máme C4 takmer tri roky, 60.000km. Normálne jazdenie, jedna dovolenka v Chorvátsku, jazdí to celkom dobre až na tú zadnú nápravu. Tá je podľa mňa hrozná. Nedávno začalo hučať vzadu ložisko a tak som išiel do servisu. Kamoš to tam hodil na testery a výsledok : tlmiče v háji, brzdy treba robiť, potvrdil výmenu ložiska, geometria úplne rozhádzaná. A to sme pred vyše pol rokom boli na poslednej garančnej. Môj názor : je to pekné auto s nevyváženými vlastnosťami a len priemernou kvalitou.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů