Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën C3 - nabízí za stejnou cenu víc než Škoda Fabia?

Recenze uživatelů
Vladimír Petr (59) - Klatovy | 28.08.2008
foto: TipCars.com
C-trojka zapůsobila na mě (a manželku) velmi zdařilým designem, pohodlným posezem (musím přiznat, že vystupování z nízké felicie už mi dělalo potíže) a dostatečným vnitřním prostorem - včetně kufru.
Značka:Citroën
Model:C3
Typ: 
Karoserie:Hatchback
Obsah motoru:1360
Palivo:benzín
Rok výroby:2006
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:27 000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:2,5 roku
Průměrná spotřeba:6,0
Poruchy:ne
Předchozí vozidlo:Škoda Felicia 1,3 50 kW
Koupil jsem C-trojku před rokem a půl jako novou. Je to můj (náš) čtvrtý auťák, když nepočítám Pragu S5T, se kterou jsem vozil materiál na stavbu domu. Neměl jsem nikdy přebytek peněz, a tak jsem kupoval auta pokud možno levná a praktická.

Vlastníte vůz značky Citroën? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

První auto, co jsem koupil, byl Moskvič 21 40 (1,5 l). Nový stál tehdy 46 000 Kčs. Byl to dříč, který měl své mouchy, ale velkou výhodou bylo, že byl jednoduchý a většinu oprav jsem si mohl dělat sám, a to včetně seřízení motoru. Dokázal jsem s ním jezdit za 7,5 litru benzinu super. Měl jsem jej 13 let a prodal jsem ho až po lehké bouračce. Běžně jsem s ním vozil v káře například 5 metráků cementu.
Druhé auto byla Škoda Favorit - vozítko lehké a svižné, ale již náročné na servis. Tady jsem byl se svými zkušenostmi seřizovače vedle a docela mě zklamala spotřeba. Bral v průměru 7 litrů.
Po favoritu jsem měl felicii 1,3 50 kW. Bylo to autíčko velmi milé a spolehlivé. Jedinou vadou byla chabá protikorozní ochrana, a to byl také hlavní důvod, proč jsem ji prodal. Logickým nástupcem se měla stát fabie, ale přeci jen jsem se ohlížel i po jiných. Potřeboval jsem si koupit auto s výdrží s výhledem do penze. Nakonec to vyhrál již zmíněný Citroën C3. Mám dojem, že za stejnou cenu nabízí Citroën C3 víc než Škoda Fabia.
C-trojka zapůsobila na mě (a manželku) velmi zdařilým designem, pohodlným posezem (musím přiznat, že vystupování z nízké felicie už mi dělalo potíže) a dostatečným vnitřním prostorem - včetně kufru. Ten je na první pohled menší než u felicie, ale kupodivu se do něj víc vejde (je hlubší). Svezení v C3 je proti felicii opět o třídu výše, nejrychleji si člověk zvykne na posilovač řízení - je to fakt rozdíl.
Protože od auta vyžaduji především praktičnost, spolehlivost a pokud možno úspornost, jsem s C-trojkou (1,4 benzin) navýsost spokojen. Jezdím celoročně po Šumavě a se zimním obutím jsem se zatím dostal vždy všude, kam jsem potřeboval. Jedinou nevýhodou je nešikovný obsah motoru - jen o deset kubíků méně a platil bych nižší pojistku.
Spotřeba se drží udávaných na 6 litrech a obecně hodnotím C-trojku jako hodné a poslušné autíčko. Na dálnici jede suveréně 130 i víc - jezdím totiž většinou v levém pruhu (jako většina), protože ten pravý je rozmlácený od kamionů. Nemám potřebu jezdit přes 130, ale když nechci brzdit ty za mnou, někdy to přišlápnu v zájmu plynulosti.
Prvního citroëna v rodině si pořídil starší syn, byla to xantia 2.0 na plyn, a je to koráb v tom nejlepším smyslu slova. Dobré zkušenosti se značkou Citroën pak potvrdil i mladší syn. Pořídil si starší Citroën Saxo a je to také dobrý auťáček. Nejsem nikterak zarytým příznivcem jedné značky, ale momentálně se mi modely od citroënů velmi líbí a mít na to, byla by nová C5 můj ideál.

KladyZápory
design horší výhled do levých zatáček
vyšší stavba a posez myši žerou pěnové izolace chlazení a topení
prostor a pohodlí povrzávání plastů přístrojovky
robustnost  
digitální rychloměr  





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
2
Pružnost motoru
1
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
2
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.77
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 01.09.2008 11:53
Však až Tě drapnou policajti tak budeš vidět jak ti je fuk jestli jedeš 155 nebo 160.
anonym, 01.09.2008 11:57
No jo začátek školního roku mě vždycky dostane. A to že je c5 nejdokonalejší jsem nikde nevyčetl... jen ty ji tady vychvaluješ jako kdyby byla. A ty tvoje časopisový úvahy jsou taky dobrý.
anonym, 01.09.2008 12:14
"Podívej na Švícary."
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008083101
anonym, 13.09.2008 07:24
pokud jsi na nervy odevzdej řidičák a běž se léčit,pro začátek můžeš začít v nehlídaném blázinci,při trvajících potížích pomůže Chocholoušek
Kylie, 12.10.2008 21:23
Cena C3 je (celkem o dost) nižší než Fabie, momentálně dokonce na 169.000 kč začíná!
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů