Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën C1 – co je nového pro letošní rok?

Nové modely
Karel Směšný | 19.03.2012
Na začátku roku 2012 se vrací omlazená C1 s nižšími emisemi, LED diodami v denních světlech, nebo pilotovanou převodovkou s ovládáním na volantu.

C1 je schopen převézt až 4 dospělé osoby a nabídnout jim prostor vpředu i vzadu a navíc si zachoval kompaktní rozměry s délkou pouze 344 cm, takže je velmi vhodný pro městský provoz, neboť zůstává jedním z nejkratších „městských“ vozů na trhu. Došlo k vylepšení jízdních vlastností, a to díky lepšímu fungování posilovače řízení a tlumičům, které zajišťují větší živost a lepší filtraci otřesů při nízkých rychlostech.

Kromě malého poloměru otáčení (9,63 m) nabízí i řadu odkládacích přihrádek na palubní desce, středové konzole a dveřích. Objem zavazadlového prostoru může uživatel změnit díky sklopitelné zadní lavici a kromě běžných 139 litrů (objem pod krytem zavazadlového prostoru) nabízí pak více než 700 litrů.

Citroën C1 je nabízen s benzínovým tříválcovým motorem s výkonem 68 k. Další alternativou nabízející lepší ovladatelnost a komfort v městském provozu je model s pilotovanou manuální převodovkou. V této verzi je spotřeba Citroënu C1 s motorem 1.0i 4,5 l/100 km.

Nový Citroën C1 má novou čelní stranu i kratší kapotu.Světlomety si zachovaly svůj zaoblený tvar a na úrovni nárazníků, které také prošly faceliftem, se objevují mlhovky a hlavně denní světla s LED diodami.

Citroën C1 je nově k dispozici v novém odstínu karoserie: modrá Boticelli. Jde o pastelovou barvu, která doplňuje nabídku pro rok 2012, jež dále zahrnuje matné i metalické odstíny jako je červená Scarlett, žlutá Tritium, modrá Electra, bílá Lipizan, černá Caldéra a dvě šedé (jedna světlá: Gallium a jedna tmavá Carlinite). Maska chladiče nové C1 je již od úrovně Confort opatřena chromovanou lištou.

V interiéru se objevuje barva karoserie. Spodní část palubní desky, středová konzola a dveřní panely jsou šedé až černé a pro lepší soulad tak mají stejný odstín jako vrchní část palubní desky. U verzí s pilotovanou převodovkou se objevuje volant obšitý kůží, zatímco řadicí páka manuální převodovky dostala novou hlavici. Čalounění sedadel u verzí Confort a Exclusive je vyvedeno v nové látce Orsai Multicolore. Základní verze výbavy používá tkaninu Nokimat Mistral. K dispozici je i příplatkové čalounění kůže/Alcantara.

Pokud jde o komfort na palubě, zde došlo k obohacení audio výbavy. Nový audiosystém CD s funkcí Connecting Box zapadá do stylu palubní desky, objevuje se na něm i zobrazení hodin. Dokáže dekódovat formáty MP3 a zahrnuje i funkci Bluetooth. Ve spodní části střední konzoly ho doplňuje USB konektor a zástrčka typu Jack. Mezi další technologické novinky, které řidiče potěší, patří ovládací páčky na volantu, které jsou u tohoto modelu poprvé spojeny s manuální pilotovanou převodovkou, nebo parkovací asistent v nabídce příplatkové výbavy.

Cílem českého importéra je letos prodat 500 "cé jedniček". Ceny začínají od 164 900 Kč.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů