Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën C-Elysée je stvořen pro intenzivní používání

Nové modely
Karel Směšný | 20.06.2012
další 3 fotky
Na trh se dostane koncem roku 2012 a hlavní novinkou pod kapotou bude nový motor VTi 72. Cílem Citroënu C-Elysée je splnit požadavky především mezinárodních trhů.

Citroën C-Elysée byl koncipován tak, aby byl schopen odolat času i počtu ujetých kilometrů. Designéři mysleli již od počátku na obtížné jízdní podmínky v některých zemích a vůz tomu přizpůsobili:
- vysokou světlou výškou a vhodnými pneumatikami,
- silnější ochranou pod kapotou,
- zesílenými prvky karoserie a využitím praktických spojů (šrouby).

Pokud máme komentovat design, z přední strany na první pohled čiší náležitost vozu ke značce: chromovaná lišta podtrhuje obepínající žebrovitou kapotu. Citroën C-Elysée se bude nabízet v 7 odstínech karoserie, které budou podle úrovně výbavy ozvláštněny různými chromovanými prvky.

Široký rozchod a specifický systém nápravy spojený s přesným elektrickým posilovačem řízení, který funguje v jakékoliv rychlosti. Podle země prodeje může být vůz sériově nebo za příplatek vybaven bezpečnostními prvky, jako je například ABS, elektronický stabilizační systém nebo až 4 airbagy.

Vnější rozměry vozu Citroën C-Elysée jsou: délka 443 cm, šířka 171 cm a výška 147 cm. Rozvor 265 cm patří v dané kategorii mezi největší.

Cestující vzadu by měli mít místa pro nohy dostatek, a to jak do šířky, tak do délky (prostor ve výši kolen 120 mm). Velikost zavazadelníku je 506 litrů (VDA).

Příslušenství zahrnuje prvky jako je klimatizace s digitálním displejem, zadní parkovací asistent, tempomat/omezovač rychlosti, autorádio s přehrávačem MP3 a hands free sada s technologií Bluetooth. C-Elysée může být také vybaven technologiemi přizpůsobeným na míru specifickým potřebám země, kde se prodává. Příkladem je spodní vyhřívaná část předního okna pro Rusko a Ukrajinu. Do teplých krajů je určena klimatizace, která prošla několika úpravami, jako je funkce „Max“ zajišťující rychlý pocit chladu. Tato technologická nabídka bude ještě v příštích měsících rozšířena o navigační systém s dotykovým displejem, kameru pro snadné couvání či hands free odemykání a startování…

Citroën C-Elysée je vybaven novým benzínovým motorem VTi 72, přizpůsobeným podmínkám a palivům v cizích zemích. Tento typ motoru byl vyvinut s cílem optimalizovat výkon (72 k, točivý moment 110 Nm od 3 000 ot/min), spotřebu (od 5 l / 100 km, emise 115 CO2 / km, úspora o 22 % oproti předchozímu motoru 1.4i) a odolnost i v obtížných podmínkách provozu. Může být spojen s manuální nebo pilotovanou pětistupňovou převodovkou.

Řadu benzínových motorů doplňuje nový motor VTi 115, spojený s manuální nebo automatickou převodovkou. A konečně je Citroën C-Elysée k dispozici i s osvědčeným dieselovým motorem HDi 92, kterého se již vyrobilo více než 6 milionů kusů, u něhož se spojují výkony (vysoký točivý moment při nízkých otáčkách) a nízká spotřeba (4,1 l / 100 km, 108 g CO2 / km).

Přesvědčit zákazníky mají nízké provozní náklady, zejména díky motorům s nízkou spotřebou, přizpůsobenou frekvenci údržby, delší životností spotřebních dílů nebo robustním a omyvatelným materiálům.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Paul, 20.06.2012 14:21
Předek inspirovaný Superbem 2 a zadek BMW 5 dává docela harmonický komplet. Hlavně že nemá ta hrozná protažená přední světla přes půl kapoty. Pokud bude za výrazně nižší cenu než Rapid/Toledo, tak může zabodovat i u nás (např. u důchodců nebo těch co mají rádi sedany), protože rozměrově mu přesně konkuruje. Rozhodně dospělejší a zajímavější alternativa k Thalii, Loganu, apod.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů