Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chevrolet: nový elektromobil Bolt nabídne dojezd 320 kilometrů

Aktuality
Blaháček Marek | 25.01.2015
Novým modelem chce automobilka z koncernu GM konkurovat především americké Tesle. Stát by měl okolo 720 tisíc korun.

Chevrolet Bolt se představil na nedávno proběhlém autosalonu v Detroitu, výrobce ale nebyl příliš sdílný, co se týká informací technického charakteru. Dojezd až 320 kilometrů je ale podle jeho slov umožněn mimo jiné díky nízkému aerodynamickému odporu a lehké karoserii, vyrobené z karbonových vláken, hořčíku a hliníku.

Podle plánu Chevroletu by novinka měla přijít na trh v roce 2017, přičemž ve stejném období plánuje představit nový elektromobil také konkurenční Tesla Motors. Ta počítá, že by její výrobek měl stát okolo 35 tisíc dolarů (v přepočtu asi 843 tisíc korun), kdežto nový elektrický Chevrolet má být zhruba o sto tisíc levnější. Chevrolet je prozatím ve stadiu konceptu, proto se ještě dají očekávat větší či menší změny.

Omlazený byl také plug-in hybrid Volt, coby dvojče Opelu Ampera. Ten stále kombinuje benzínový motor s elektrickým, přičemž zásoba energie v akumulátorech má nyní vystačit na 80 kilometrů bezemisní jízdy. Po modernizaci vůz „zhubl“ o rovný metrák a celkový akční rádius při plné benzínové nádrži (vejde se do ní 34 litrů paliva) a plně nabitých akumulátorech má činit až 676 kilometrů. Dobití na plnou kapacitu z běžné zásuvky potom nemá trvat více než 4,5 hodiny.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů