Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

České zastoupení Fiatu se stěhuje do Maďarska

Aktuality
Karel Směšný | 29.10.2012
Krémově bílý plast připomíná éru starého Fiatu 500, stejně tak kruhový | foto: km77.com
Automobilka Fiat v rámci úsporných opatření stěhuje cca 50 zaměstnanců importu z Prahy do Budapešti. Co si o ukončení činnosti automobilky myslí Jan Linhart z KPMG?

Dnes zveřejněnou informaci o ukončení činnosti italské automobilky Fiat v České republice komentuje pro TipCars.com Jan Linhart, Partner odpovědný za služby pro automobilový průmysl KPMG Česká republika:

„V období klesajících prodejů se automobilky logicky snaží šetřit náklady. Centralizace určitých činností je jedním z možných nástrojů. U distribuce automobilů je však více než kdekoliv jinde důležité, aby automobilka zachovala kontakt s domácím trhem natolik, že bude schopna reagovat na aktuální požadavky českých zákazníků. Zachování marketingového oddělení v Praze je proto pro budoucnost značky Fiat na českém trhu klíčové. Tento krok v žádném případě neznamená odchod z českého trhu. Již v minulosti někteří dovozci převedli část svých činností do zahraničí nebo naopak z České republiky řídí část aktivit zahraničních zastoupení. To platí především ve vztahu ke Slovensku, kde společným aktivitám napomáhá historická vazba obou zemí a není zde jazyková bariéra.“

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů