Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW: v čele pařížských novinek stojí Cabrio řady 2 a nová X6

Aktuality
Blaháček Marek | 13.09.2014
dalších 14 fotek
Bavorská automobilka představí mimo jiné také nové naftové motory pro řadu 5, speciální edici řady 7 a nové prvky z programu BMW ConnectedDrive.

Autosalon v Paříži otevře své brány pro veřejnost od 4. do 19. října 2014. BMW zde představí dvě světové novinky: BMW řady 2 Cabrio a nové BMW X6. Druhé generaci vozu kategorie SAV zůstává extravagantní design a robustní stavba. Zadní sedadla, dělená a sklopná v poměru 40:20:40, umožňují zvětšit velikost zavazadlového prostoru ze základních 580 l na 1 525 l, což je o 75 l více než u předchůdce. Na karoserii došlo k většímu použití vysokopevnostní a legované oceli, podle výrobce je tužší a lehčí.

Do prodeje nové BMW X6 vstoupí s trojicí motorů. Vrcholem nabídky bude verze BMW X6 xDrive50i s přeplňovaným osmiválcem BMW TwinPower Turbo o výkonu 330 kW/450 k. Další verzí je BMW X6 xDrive30d, vybavené vznětovým řadovým šestiválcem s výkonem 190 kW/258 k. Pod kapotou BMW X6 M50d zase pracuje třikrát přeplňovaný naftový šestiválec s výkonem 280 kW/381 k. Motory jsou spojeny s osmistupňovým automatem Steptronic a BMW uvádí snížení kombinované spotřeby paliva až o 22 %. Na jaře 2015 do nabídky přibudou další dvě provedení: BMW X6 xDrive35i a BMW X6 xDrive40d.

Standardní výbavou všech verzí je pohon všech kol BMW xDrive, kromě základního odpružení je pro zákazníky připraven také podvozek Comfort s aktivně řízenými tlumiči a vzduchovým odpružením zadní nápravy s udržováním stálé světlé výšky nebo podvozek Dynamic s adaptivními stabilizátory a zadním diferenciálem Dynamic Performance Control, který mění rozdělení síly motoru mezi levé a pravé zadní kolo. Kombinací obou je systém odpružení Professional, který spojuje technologie obsažené v podvozcích Comfort a Dynamic.

Nechybí asistenční, komunikační a informační systémy z programu BMW ConnectedDrive, například asistent jízdy v kolonách, systém aktivní ochrany, noční vidění BMW Night Vision s funkcí Dynamic Light Spot nebo Driving Assistant Plus.

Francouzskou premiéru si odbydou modely BMW řady 2 Active Tourer, první vůz bavorské automobilky s pohonem předních kol, a plug-in hybridní sportovní vůz BMW i8.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů