Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW ukázalo nové M4 Cabrio

Aktuality
Karel Směšný | 07.04.2014
Po M4 Coupé přichází jeho otevřená varianta.

Rodina vozů BMW Motorsport se rozrostla o dalšího člena – M4 Cabrio. V pořadí jde už o pátou generaci tohoto modelu.

BMW M4 Cabrio je vzhledem prakticky stejné jako běžné BMW řady 4, liší se ale „M detaily“, mezi něž patří například vyboulení kapoty motoru, speciálně tvarovaná vnější zpětná zrcátka nebo rozšířené přední i zadní blatníky, v nichž se schovávají 18“ nebo 19“ kovaná kola.

Pod kapotou pracuje řadový šestiválec BMW M TwinPower Turbo, který se již představil v modelech M3 Sedan a M4 Coupé. Motor s objemem 3,0 l disponuje nejvyšším výkonem 317 kW/431 k a točivým momentem 550 Nm. Z klidu na 100 km/h dokáže BMW M4 Cabrio zrychlit během 4,4 s (s na přání dodávanou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou M DTC Drivelogic).

Kvůli nižší hmotnosti jsou například kapota motoru a přední blatníky vyrobené z hliníku, ze stejného materiálu jsou také některé podvozkové komponenty. Výrobce za účelem odlehčení vozu použil také uhlíkové kompozity (karbon), z něhož je vyroben hnací hřídel nebo vzpěra v motorovém prostoru.

Za jak dlouho se BMW M4 Cabrio dokáže zbavit střechy? Podle výrobce mu na to stačí 20 sekund a vše, co pro to musíte udělat, je stisknout tlačítko. Se střechou lze manipulovat do rychlosti 18 km/h.

Hodnocení článku
4.3 z 5 (86%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů