Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW slaví 30. výročí modelu M5

Aktuality
Karel Směšný | 09.05.2014
Automobilka k této příležitosti představila zatím nejvýkonnější verzi s označením „30 Jahre M5“. Zájemci o ni by si měli pospíšit, počet kusů je limitován na 300.

BMW M5 „30 Jahre M5“ má pod kapotou upravený 4,4litrový motor V8 s technologiemi M TwinPower Turbo, který dává maximální výkon 441 kW/600 k. Oproti standardní verzi M5 tak došlo k nárůstu o 29 kW/40 k, inženýři přeprogramovali řídicí jednotku a turbodmychadla dávají větší plnicí tlak.

Výroční verze je vybavena paketem Competition, který je nabízen i jako součást výbavy na přání pro standardní modely BMW M5. Tento paket zahrnuje přepracované nastavení podvozku s tužšími tlumiči a pružinami a o 10 milimetrů nižší světlou výšku. Aktivní M diferenciál je nyní vybaven vlastní řídicí jednotkou, řízení dostalo strmější převod a režim M Dynamic stabilizačního systému DSC dovolí více sportovní jízdu.

Vůz dostal stříbrný metalický lak Frozen Dark Silver, dvoubarevná dvacetipalcová kola z lehkých slitin, kliky dveří a dvojité koncovky výfuku jsou vyvedeny v černém chromu. Na řidiče a spolujezdce čeká mimo multifunkčních sedadel například audiosystém s 16 reproduktory s celkovým zvukovým výkonem až 1 200 W.

Pro celý svět je vyhrazeno 300 exemplářů, každý z nich dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy. Každý kus dostane plaketu s nápisem „30 Jahre M5“ a pořadovým číslem. Cenu prozatím automobilka nezveřejnila.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů