Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW představilo model M3 DTM Champion Edition

Nové modely
Karel Směšný | 11.12.2012
další 3 fotky
foto: BMW
BMW M3 DTM Champion Edition se bude od února 2013 vyrábět v závodě BMW v Regensburgu. S cenou se dostane pod 100 tis. EUR.

BMW se v roce 2012 skoro po dvaceti letech úspěšně vrátilo do šampionátu DTM. Kanadský jezdec Bruno Spengler vyhrál titul mezi jezdci, tým BMW Schnitzer vybojoval první místo mezi týmy a BMW si připsalo také pohár konstruktérů.

Divize BMW M GmbH slaví tento úspěch představením speciálního modelu BMW M3 DTM Champion Edition. Tento vůz je k mání pouze v metalické barvě Frozen Black a vzhledem napodobuje závodní vůz Bruna Spenglera. Také ostatní prvky, jako karbonové lízátko předního spoileru, nejrůznější tmavě chromové elementy, matně černá kola a části bojového zbarvení převzaté ze závodního vozu, ukazují na těsné vazby s vítězným BMW M3 DTM. Propojení pokračuje „válečnými“ pruhy BMW M, přes střechu vyrobenou z uhlíkových kompozitů (CFRP) a víko zavazadlového prostoru, dále pak logem BMW M na bocích za předními koly a označeními na zadních bočních oknech.

Uvnitř vozu replikují design Spenglerovy přilby prahové lišty. Karbonové obložení přístrojové desky před spolujezdcem nese podpis šampiona se sériovým číslem vozu. Speciální edice modelu obsahuje i různé exkluzivní interiérové doplňky, jako je například volant a madlo ruční brzdy (s vyšitým nápisem M Power) potažené alcantarou nebo černé kožené čalounění sedadel s kontrastními prvky v barvě Palladium Silver.

Důraz na vysoké výkony podtrhuje i technická výbava vozu, která kromě jiného čítá paket Competition, M Drive, převodovku M DTC Drivelogic a paket M Driverʼs. Výbava navigačním systémem Professional, vyhřívaná sedadla nebo parkovací systém napovídají, že je vůz určen pro každodenní využití.

Pro 54 zákazníků modelu BMW M3 DTM Champion Edition z celého světa BMW nabízí možnost zúčastnit se řidičského kurzu BMW M Fascination Nordschleife pod dohledem Bruna Spenglera. Jeden z nejvyhledávanějších kurzů programu BMW Driving Experience se koná na legendární Severní smyčce okruhu Nürburgring, kde vozy BMW M podstupují testovací jízdy a kde se provádí finální ladění jejich podvozků.

BMW M3 DTM Champion Edition se bude od února 2013 vyrábět v závodě BMW v Regensburgu a finalizovat přímo v BMW M GmbH. Ceny v Německu začínají na 99 000 eur včetně DPH.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů