Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW M5: ostrý supersedan

Nové modely
Karel Směšný | 18.06.2011
foto: BMW
Mnichovská automobilka BMW zveřejnila na svých oficiálních stránkách pro novináře první oficiální informace a fotografie nové generace sedanu M5.

Nový model tradiční M-pětky z dílny bavorského výrobce vyjíždí už ve své páté generaci. A přestože ještě není nová M-pětka oficiálně představena veřejnosti, nabídla již automobilka novinářům na svých webových stránkách některé informace a fotografie. Stejně jako předchůdci i nové BMW M5 nabízí exkluzivní porci výkonu a sportovních jízdních vlastností v relativně nenápadném kabátě. Exteriér se od sériové verze liší prakticky jen v detailech. Nejvíce je patrný nový přední spoiler, zvyšující dynamiku a agresivitu vozu. Podobně je na tom zadní část se čtyřmi kruhovými koncovkami výfuku, které dávají vozu správné sportovní pojetí a vzbuzují patřičný respekt. Jinak tento sedan s „brutálním“ motorem pod kapotou nijak výrazně nevybočuje ze sportovně-konzervativního pojetí značky.

To hlavní, jak se na správnou M-pětku sluší, se odehrává pod kapotou. Pátou generaci bude pohánět přeplňovaný osmiválec do V s obsahem 4,4 litru. Motor poskytuje nejvyšší výkon 412 kW při
6 000 – 7 000 ot/min. Maximální točivý moment nabízí úctyhodných 680 Nm už při 1 500 ot/min. Z jízdních parametrů jistě zaujme zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,4 sekundy a z nuly na dvoustovku nová M-pětka zrychlí podle údajů výrobce za 13 sekund. To vše při kombinované spotřebě na úrovni 9,9 l na 100 kilometrů. Nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h, ovšem se speciálním paketem M Driver’s Package je nejvyšší rychlost zvýšena až na 305 km/h.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů