Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW E46 320D - jak jezdí po 217 tis. km?

Recenze uživatelů
Vojtěch Merta (23) - okres Vyškov | 10.01.2011
další 3 fotky
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: BMW E46 320D | foto: Vojtěch Merta
Automobil jsem koupil naslepo, aníž bych si zjistil nějaké informace o této motorizaci. Bohužel po sedmi měsících od koupi došlo na nákladnou výměnu čerpadla a s tím spojené generální opravy.
Značka:BMW
Model:E46
Typ:320D
Bližší označení:M47 AL71
Karoserie:saloon/sedan
Obsah motoru:1951
Palivo:nafta
Rok výroby:1998
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:198000
Najeto km nyní:217000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:16 měsíců
Průměrná spotřeba:5,6
Poruchy:měněno: vstřikovací čerpadlo, chladič, intercooler, hlavní termostat, baterie, řemenice klikové hřídele, klínový + drážkový řemen, repas alternátoru, výbrus válců + nové těsnění pod hlavou, vstřiky vyčištěny ultrazvukem, vyměněny provozní kapaliny a náplně, prasklé zadní pružiny a špatné silentbloky motoru.
Předchozí vozidlo: 

Při generální opravě se musela sundat hlava, vybrousit válce, kompletně celé přetěsnit, vyčistit a seřídit vstřiky.... Přesto nelituju, že jsem koupil právě tento vůz, protože předchozí majitel se o něj dobře staral a motor je v perfektním stavu a ještě 200 000km s přehledem najede. Budoucím zájemcům o BMW bych doporučil, aby se před koupí zaregistrovali na českém BMW klubu, kde získají nejvíce informací a při prohlídce vozu důkladně prohlédli auto zvednuté, hlavně zadní nápravu a důkladně otestovali elektroinstalaci (naklápění světel, centrální zamykání a stahování oken). Pozor na bouchání z převodovky, nefunkční klimakompresor, pískající turbodmychadlo a mezery ve výkonu při plném plynu. Převážná většina ojetých bavoráků má vadné čidlo oleje, nenechejte si namluvit, že je to běžné a tudíž normální - nové čidlo stojí 1500,- a pokud pravidelně nesledujete měrku oleje, bude nutná jeho výměna. Také zvažte, kde auto budete servisovat - autorizovaný servis je kvalifikovaný, ale předražený, ostatní servisy většinou nerady 'vrtají' do BMW a když se do toho pustí, udělají zákonitě na autě víc škody, než užitku (vlastní zkušenost). Co se týká zimního provozu, tak s novými pneumatikami jsem nikdy neměl žádný problém se zasněženými kopci. Mnoho lidí se mylně domnívá, že BMW má těžký motor vepředu a pohon je na lehké zadní nápravě = hloupost, E46ky mají poměr vyvážení 50:50 a tak mají výhodu i oproti většině aut s předním náhonem. Když se olej mění po 10000km, do nafty přidává VIF a trocha motorového oleje, s autem nemůže být žádný problém. Výkon motoru považuji za dostatečný, ale není tak pružný jako výkonnější 110kW verze commonrail, která mál ale narozdíl od tohoto vozu vířivé klapky (další bolest moderních aut).

KladyZápory
stabilita na suché vozovce jízdní komfort na českých silnicích
spotřeba dražší POV
dostupnost použitých náhradních dílů zadní náprava (pružiny)
dobrá cena relé Siemens pro DO
karoserie pozink a nerezový výfuk přetáčivost v mokru a na sněhu





Spolehlivost
2
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
4
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
5
Pružnost motoru
4
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.92
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.2 z 5 (84%)
Hodnoceno: 18x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonim, 12.01.2011 19:52
taky jsem si koupil to auto, kterym jedete tam a zpatky vlakem. Mondeo 2004 v benzinu, ze svycarska 185tkm na tachometru a vypada jak ojetina v cesku prodavana s najetyma 75tkm. Osobni dovoz, servis a MFK udelana po splaceni zalohy na vuz. Po 2 dnech predavka vozu a doplatek ceny. A cena nizsi jak v cz bazarech a od podloudnych prekupniku delajici ksefty na benzinkach. Takze kdyz BMW (i jine auto) tak jedine od znameho nebo ze svycarska (nejlepe oboji). Nekdy vyjde draz, ale bez servisu citajici nakupni cenu.
PV, 12.01.2011 23:18
V dnešní době přidávat do nafty olej se mi zdá ujetý. Pokud budu tankovat kvalitní naftu třeba u OMV nebo Benziny, tak nepotřebuju do paliva něco dolévat. V zimě dávat do paliva další aditiva, kdy už zimní nafta jich má dost, je zbytečné.
cypressjoe, 19.01.2011 21:26
Ahoj, jsem fanda a v 120d jsem měl baterii vzadu vpravo pod podlahou kufru. U 320d jsem jí měl taktéž vzadu po podlažkou v kufru. U 535d nyní taktéž vzadu v kufru pod podlážkou. Jako důvod umístění mimo prostor motoru bylo udáváno rozložení hmotnosti vozu.
vojtaM, 06.03.2018 10:34
věřte nebo ne, auto má nyní 371000km a stále bez potíží jezdí a že nemám na servis? Nevím kde jste na tom byl, v průběhu provozu tohoto "střepu" jsem v Brně koupil dva byty Náklady na provoz vozu jsou aktuálně 3,36 Kč na 1km před odečtením zůstatkové hodnoty a včetně pořizovací ceny. Jak je na tom Vaše....Fábie?
danet - redakce TipCars, 06.03.2018 13:53


Dobrý den, budeme rádi, když napíšete pokračování své recenze a bude určitě zajímat i čtenáře, kteří o voze uvažují. Vložit recenzi můžete zde: http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost Děkujeme
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů