Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW 7 dostalo facelift a několik novinek

Nové modely
Karel Směšný | 29.05.2012
dalších 9 fotek
foto: BMW
Faceliftovaná sedmička dorazila na evropské trhy. V čem se liší od předchůdce?

· Vzhled BMW řady 7 je nyní charakterizován novými hlavními světlomety LED, „prominentní“ maskou chladiče s ledvinkami BMW a upraveným předním nárazníkem.

· Novinkou v interiéru je multifunkční přístrojový displej s volitelnými ukazateli a centrální ovládací displej s 3D grafikou. Nová je i generace navigačního systému a nový zábavní systém pro zadní sedadla.

· Nově najdeme v nabídce osmistupňovou samočinná převodovka ve standardní výbavě.

· Portfolio motorů sahá od šestiválcového turbodieselu TwinPower Turbo až po BMW ActiveHybrid 7 druhé generace.

· Funkce, jako je režim setrvačné jízdy, předvídavý hybridní systém a volič jízdních režimů s módem ECO PRO

· Upravený podvozek se vzduchovým odpružením a udržováním stálé světlé výšky na zadní nápravě výrazně zvyšuje jízdní komfort.

· Nové položky v nabídce ConnectedDrive: nová generace navigačního systému Professional, BMW Night Vision + Dynamic Light Spot, neoslňující asistent dálkových světlometů LED, BMW Park Assistant, Driver Assistant Plus, Active Protection.

Všechny motory jsou vybaveny osmistupňovou samočinnou převodovkou. Další potenciál pro úspory paliva představuje funkce Auto Start Stop, rekuperace kinetické energie a druhá generace voliče jízdních režimů s módem ECO PRO. Součástí standardní výbavy všech modelů je rovněž vzduchové odpružení s udržováním stálé světlé výšky na zadní nápravě.

Kromě modelu BMW 760i s dvanáctiválcovým motorem je k dispozici model 740i s novým řadovým šestiválcem a BMW 750i s přepracovaným vidlicovým osmiválcem. Premiéru slaví nové BMW 750d xDrive, pod jehož kapotou pracuje nový vznětový šestiválec TwinPower Turbo. A nakonec zmiňme i druhou generaci modelu BMW ActiveHybrid 7 s novým řadovým šestiválcem.

S výjimkou modelů xDrive jsou všechny sedany BMW řady 7 vybaveny elektromechanickým posilovačem řízení EPS (Electronic Power Steering). Elektromotor posilovače pracuje jen tehdy, je-li podpora řízení skutečně zapotřebí. Při jízdě přímým směrem a při průjezdu zatáčkou s konstantním natočením volantu je spotřeba elektrické energie nulová.

Novinkou je režim jízdy setrvačností a předvídavé řízení hybridního pohonu.
K rozšířeným funkcím módu ECO PRO patří nový režim setrvačné jízdy, který odpojuje spalovací motor při jízdě setrvačností v rozpětí rychlostí od 50 do 160 km/h. BMW řady 7 díky tomu využívá své kinetické energie a nebrzdí motorem, který běží s minimální spotřebou. Při předvídavém stylu řízení lze jen touto funkcí ušetřit až pět procent paliva. Aktivace funkce setrvačné jízdy je řidiči názorně zobrazována v panelu sdružených přístrojů a na informačním displeji. Lze ji ovšem také deaktivovat.

Hodnocení článku
2.8 z 5 (56%)
Hodnoceno: 4x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Thomassino, 29.05.2012 21:06
Když už vypisujete fakta z jiných článků, proč alespoň nenapíšete všechno? Co třeba nové audio Bang and Olufsen, nová sedadla... trošku více přiblížit změny exteriéru, nebo když už, tak alespoň vysvětlit pojmy v článku jako je Dynamic spot light? Nebo Driver assistent plus? Nezlobte se na mě pánové, ale tyhle výpisky jsou na úrovni základní školy a věřte mi, vůbec to nemyslím ve zlém, spíše mě to mrzí, protože jsem se těšil na pěkné počtení a ono hovno. (pardon) Kdo by si chtěl přečíst kvalitní článek o faceliftu 7er, doporučuji tento: http://www.7-forum.com/news/BMW-ConnectedDrive-im-neuen-7er-(F01-LCI-4707.html případně tento: http://www.7-forum.com/news/Der-neue-7er-BMW-(Faceliftmodell-F01-F02-4703.html
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů