Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW 3 GT - nová koncepce ve střední třídě

Nové modely
Karel Směšný | 07.02.2013
foto: BMW
Výše umístěná sedadla spolu s větším vnitřním prostorem jsou základem pro lepší komfort cestování. Aby byla zajištěna potřebná jízdní stabilita, je na zádi umístěn aktivní spoiler, který po vysunutí zvětší přítlak na zadní nápravě o třetinu.

Nové BMW řady Gran Turismo je o 200 mm delší než provedení Touring a má ve srovnání s ním rozvor náprav prodloužený o 110 mm. Nárůstem rozměrů se podařilo vytvořit větší vnitřní prostor, který reprezentuje například zvětšení místa pro nohy vzadu sedících cestujících o 70 mm. Zvětšení zaznamenal zavazadlový prostor s elektrickým otevíráním zadních výklopných dveří, jeho objem činí 520 l. A jak je to s variabilitou vnitřního prostoru? Zadní sedadla jsou dělená v poměru 40:20:40 a jejich opěradla lze nastavovat do jedné z 15 poloh v rozmezí 19 stupňů.
Pro pohon nového BMW řady 3 Gran Turismo jsou při uvedení do prodeje k dispozici tři zážehové a dva vznětové motory s výkonovým rozpětím od 105 kW/143 k do 225 kW/306 k. V nabídce je šestistupňová mechanická nebo na přání osmistupňová samočinná převodovka. Všechny přenášejí sílu motoru na kola zadní nápravy. Novinkou je aerodynamická optimalizace proudění vzduchu v oblasti předních blatníků, kde k již známým vzduchovým clonám usměrňujícím proudění kolem předních kol přibyly také otvory za předními koly, omezující tlak v podbězích.
Nabídka provedení BMW 320i, 328i, 335i, 320d a 318d se od léta 2013 rozšíří o vznětový model 325d s dvoustupňově přeplňovaným motorem BMW TwinPower Turbo. Ve stejném okamžiku bude možné čtyři provedení objednat také ve spojení s pohonem všech kol xDrive.
Pro nové BMW řady 3 Gran Turismo je připravena i nabídka bezpečnostních a asistenčních systémů z programu BMW ConnectedDrive. K dispozici jsou kromě jiných systémy aktivní ochrany, udržování v jízdním pruhu nebo hlídání mrtvého úhlu zpětných zrcátek. Bi-xenonové světlomety lze doplnit o systém adaptivně řízených světel, jež dokáží rozložit světlo na vozovku podle aktuální jízdní situace. Jejich součástí je též neoslňující asistent dálkových světel, který řidiči umožňuje ponechat dálková světla zapnutá i při míjení protijedoucích vozidel.

TIP: BMW představuje nové Gran Coupé řady 4

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů