Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW 3 (E36) nebo Opel Calibra?

Poradna
Vojtěch Vinař | 22.11.2006
dalších 12 fotek
foto: TipCars.com

Dotaz

Chtěl bych se zeptat na Váš názor, které z těchto dvou sportovních kupé (BMW
E36
x Opel Calibra) byste mi doporučili a s jakým motorem?
U BMW se mi libí
dravost vzhledu, ale hranatější karoserie (trochu sedan), velký výběr motorů, vetší objem zavazadelníku, modernější technologie.
U Oplu se mi líbí
více skloněné zadní okno, kulatější karoserie, menší spotřeba benzínu a lacinější náhradní díly. Myslím, že to je tak napůl. Image značky BMW versus ikona od Oplu 90. let - Calibra.

Děkuji za Váš názor, Martin, K.


Odpověď

Rozhodnout se mezi Opelem Calibrou a BMW E36 by mělo být vcelku snadnou záležitostí. Ten, kdo preferuje design a atraktivnost, rozhodne se pro Calibru, ten kdo výkony, precizní jízdní vlastnosti, sáhne po BMW. Tím samozřejmě nechci říct, že BMW není designově zdařilé, přesto těžko někdo bude argumentovat proti tvrzení, že Calibra má naprosto nadčasový design i v dnešní době.

Opel Calibra boduje svým zjevem, horší je to s technikou vozu. Podvozková skupina pochází z Vectry A, stejně tak jako většina pohonných jednotek. Základní osmiventilový dvoulitr, který se na sportovní vůz vůbec nehodí, je výkonově slabý, vhodný spíše na poklidnou jízdu. Další jednotkou je šestnáctiventilový dvoulitr s výkonem 100kW (do roku 94 výkon 110kW), který trpí problémy s praskající hlavou válců, výkonově je však dostatečný, zejména do roku 1994. Šestiválec 2,5 V6 je silný, má plynulý zátah a sametový běh, problémem jsou velmi časté problémy s prasklými rozvody s následkem poškození motoru. Proto ani tato jednotka není pro Calibru vhodnou. Snad kdyby se nevyskytovaly problémy s pohonem všech kol dvoulitrových turbo verzí, doporučil bych právě tuto jednotku, která nabízela pěkných 150kW a šestistupňovou převodovku. Jenže systém pohonu všech kol je velmi složitý a ne příliš povedený, dnes u většiny vozů nefunkční, jehož případná oprava převyšuje pořizovací cenu vozu.. Proto doporučuji se těmto verzím raději vyhnout. Nakonec z nabídky motorů je pro Calibru vhodný archaický osmiventilový dvoulitr, který je nezničitelný a má nízké provozní náklady.

Calibra se potýká s problémy s neúčinnou brzdovou soustavou, se zvlněnými kotouči, nepřesným řazením, horšími jízdními vlastnostmi, které nejsou vhodné pro sportovní vůz, problém jsou i s elektronikou motoru, se snímači nasávaného vzduchu, s čidly otáček.


 RECENZE OJETIN: Opel Calibra - Jejímu stáří nevěříte 

BMW E36 je na tom o poznání lépe. Jeho motory jsou excelentní, zejména pak řadové benzinové šestiválce. Mají plynulý zátah, velmi kultivovaný projev, na nabízený výkon nízkou spotřebu paliva. Šestiválce se vyskytovaly dvoulitrové s výkonem 110kW, dále s obsahem 2,5 s výkonem 141 a později 125kW a vrcholný 2,8 s výkonem 142kW, dále pak základní čtyřválce 1,6 se 74kW, 1,8 s 85kW a 1,8 16V se 103kW. Průměrná spotřeba šestiválců se pohybuje kolem 9 litrů při normálním stylu jízdy, u čtyřválců o litr až dva méně. Motory jsou spolehlivé, pouze se objevuje klepání hydraulických zdvihátek, poznáte podle cvakání motoru. Je proto nutné dbát na pravidelnou výměnu oleje. Z dieselových jednotek je asi nejznámější 325tds, dříve 325td, ten trpí nedostatkem pružnosti v nízkých otáčkách, zato překvapivou silou ve vysokých, charakteristikou se podobá spíše benzínovému motoru. Jeho neduhem jsou praskající nebo zkřivené hlavy válců vlivem nešetrného zacházení a opotřebená ložiska klikového hřídele. Všeobecně řadové šestiválce, ať už benzínové (méně často) nebo naftové (častěji), se potýkají s praskáním hlav válců, ať vlivem špatného chlazení vnitřních válců a poruch na vodním čerpadle s následkem přehřátí motorů nebo, a to platí častěji, nešetrným zacházením.

Jinak BMW vyniká naprosto precizními jízdními vlastnostmi, přesným řízením, řazením, brzdami. Nevýhodu složitých náprav jsou vznikající vůle na přední nápravě. Odstranění je možné drahou výměnou ramen nebo nalisováním čepů na stávající.

Nedostatkem trojky je ochrana proti korozi, karoserie není pozinkovaná, proto u starších ročníků výroby se objevuje koroze.

 RECENZE OJETIN: BMW 3 (E36) - Dynamika a kultivovanost 

Dilema je těžké, asi bych vycházel z předpokladů na začátku článku, nevýhodou obou těchto vozů je, že prodělaly určitě těžkou službu u předchozích majitelů, v případě Calibry bych si dával pozor na prodělané havárie, jen stěží v ČR seženete vůz, který nějakou těžší nehodu neprodělal. Obdobná situace bude i u BMW, řekl bych ale, že o něco lepší. Najdou se kousky, které jsou zachovalé, byť mohou mít najeto i více km.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Viky, 12.12.2006 21:29
Oplem na dovolenou, vlakem zpátky..... Calibru nikdy, jedině BMW
bmw 328i, 07.04.2007 20:31
Ty blbečku (normálním lidem se omlouvám) netvrď tady ostatním své pseudopravdy. (Upozorňuji, že jsem zvyklý vykat.) Ostatní čtenáři bez vlastních zkušeností by to mohli brát vážně... Vlastním 328i 96 dva roky a za tu dobu mám průměr 9,7 s naprosto brutálně těžkou nohou. Když se snažím jezdit slušně, není problém jezdit okolo 8mi- 8,5l...!!!!!
Pazdi, 15.04.2007 17:07
Nejslabší motor v trojkovém BMW byl 1.6i...potom ještě 1.6ti, 1.8i, 1.8ti a teprve 1.8is....
každopádně myslím, že srovnávat Opel Calibra a BMW...no nevím...Calibra je designově sporťáček, to ano...ale BMW je o kvalitě, BMW je o radosti z jízdy, kterou tenhle zadohrab přináší...
dílenské zpracování z vlastních zkušeností má E36 taky lepší, přece jen spousta vychytávek o kterých opel v té době nevěděl....
navíc, jak se tu už psalo...ono BMW nemá ani nijak zvlášť šílenou spotřebu a tomu, co píšete, že malý GTi...no nevím nevím...jezdil jsem jak v 316ti tak např v M3 E30....a moc aut se nechytá....a když jsme u toho...tyhle auta nejsou na závody...to je na ježdění...odsud tam....jde prostě o ten požitek z jízdy, kterej BMW dá dokonalej
anonym, 14.08.2007 13:03
Opel rulezzz...Chtel bych jenom reagovat na Vase tvrzeni, kde uvadite, ze BMW nejsou usporna auta...otazkou je, co je usporne auto...mam BMW 540i, ve kterem je V8 4,4 l a jezdim za 10,7 a to jenom diky tomu, ze se prevazne pohybuju po Praze...pokud jedu nejakou delsi trasu, tak jedu kolem 9,8 a zadna brzda provozu nejsem...kdo me zna vi, ze nekecam, ani nemam duvod...vase hadka je mi ukradena, jen jsem se pozastavil nad tim, co jste napsal...s pozdravem selkie
anonym, 24.09.2007 14:56
BMW je nejlepsi volba pro cloveka co si rad uziva sportovnejsi jizdu, pro cloveka, co uz ma nejake zkusenosti s auty, opel bych radil mezi auta, ve kterych se dnesni mladsi generace uci jezdit a je dobre, ze je tu opel a je tu BMW, kazdy kdo chce BMW by se prvni mel naucit jezdit at v opelu, nebo jinych prumernych autech, protoze BMW je uz krapet silnejsi kafe:) , ale vsechno taky zalezi na modelu a predchozim zachazeni(bavime-li se o ojetem voze) .. u novych BMW neni co vytykat a neni co opravovat, pokud nejezdite jako prase
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů