Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bentley Arnage Final Series obrazem

Nové modely
Petr Šikl | 08.10.2008
Final Series je poslední verzí modelu Arnage. V nabídce je 42 odstínů laku, 25 barev čalounění a tři varianty dýhování. | foto: Karel Směšný
Automobilka Bentley je synonymem luxusu. Její vrcholný model Arnage se pomalu chystá do důchodu a při té přiležitosti vzniká posledních 150 kusů ve speciální edici.

Bentley Arnage. Stačí vyslovit a každý ví o čem je řeč. Vrcholný model se však pomalu loučí. Dva roky před novým modelm automobilka přichystala speciální sérii 150 kusů pojmenovanou příznačně Final Series. Pod kapotou se tradičně objeví celohliníkový osmiválec o objemu 6,75 litru produkující 507 koní a maximální točivý moment vrcholící hodnotou 1000 Nm. Výkon bude přenášen pomocí šestistupňové automatické převodovky.


Final Series je poslední verzí modelu Arnage. V nabídce je 42 odstínů laku, 25 barev čalounění a tři varianty dýhování.

 


Zájemci o luxus v podobě ručně obšitých kožených sedadel nebo obkladů z pravého leštěného dřeva si budou muset pospíšit. Automobilka plánuje pouze omezenou sérii 150 vozů.

 


Automobilka Bentley se chlubí vysokým podílem ruční práce. Například obšití volantu trvá 16 hodin.

 


Cestujícím na zadních sedadlech je nabízen nebývalý komfort spolu s moderními výdobytky moderní doby. Nechybí zábavný systém s LCD monitorem a pro labužníky je přichystám audiosystém

 


O přenos výkonu se stará šestistupňová automatická převodovka ZF s přemosťováním měniče.

 


Dvojice rozměrných koncovek výfukové soustavy dává jasně najevo, že Arnage ve verzi Final Series není žádnou brzdou. S osmiválcem pod kapotou zvládá stovku za 5,5 sekundy a umí uhánět až 290 km/h rychlostí.

 

Foto: Karel Směšný

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
typek, 09.10.2008 13:39
Mám obavu, že to nelze spojit. V automobilech jsou Vámi jmenované auta na vrcholu a z vrcholu se dá rozhlížet vždy jen jedním směrem. Proto po snídani pro rozproudění krve dvě hodinky jízdy v RR coupé, k obědu se dostavit v limousině od Bentleyho a jako zákusek vykroužit pár kilometrů ve Vanquishi po skotské vysočině. No a na večerní procházku po Valencii se dostavit v dobře střižených šatech od Lamborghiniho nebo od Ferrarriho. Vše v jednom prostě v téhle kategorii tak nějak zavání konfekcí..
Kylie, 09.10.2008 13:49
Mám "pochopení" pro vaše pojetí "problematiky", já jsem skromná, já si s Bristol Fighter T opravdu vystačím
Ráďa, 09.10.2008 22:52
No pěkný pěkný je ten Bertík, ... a kdy bute nějaký relevantní test? Nejlíp srovnávací nebo dlouhodobý
Kylie, 10.10.2008 00:06
To není potřeba, jak v dlouhodobém testu spolehlivosti, tak v srovnávacím testu jízdních vlastností ho můj "milášek" Bristol (hravě) poráží .-)
Kylie, 10.10.2008 16:26
Až bude probíhat dlouhodobý srovnávací test s Bristol Fighter tak se "hlásím" na výpomoc! Ráda se přizpůsobím i dovolenou obětuji a redaktorům (zdarma!) ráda vypomohu.. (třeba test na 100.000 km - to bych se klidně i "obětovala" a vše sama zvládla)
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů