Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi vyrobilo už půl milionu kusů modelu TT

Nové modely
Karel Směšný | 16.08.2013
Jubileum automobilka slaví speciální edicí sportovních vozů s názvem TTS competition.

První generace tohoto kompaktního sportovního vozu se představila v roce 1998 jako kupé a v následujícím roce i jako roadster. Druhá generace následovala v letech 2006/2007, konstruktérům se podařilo snížit její hmotnost až o 90 kg díky hliníkové karoserii Audi Space Frame.

Vozů Audi TT už sjelo z výrobních linek přes půl milionu a ingolstadtská automobilka se rozhodla tento milník oslavit speciální edicí vozů pojmenovaných TTS competition. Auta ve variantách kupé a roadster budou k dispozici výhradně se speciálními laky v odstínech žlutá Imola nebo šedá Nimbus. V zadní části vozu bude dominovat pevné přítlačné "křídlo".

TIP: Nové Audi TT: dvětová premiéra v Ženevě

Všechna čtyři kola roztáčí prostřednictvím systému quattro dvoulitr TFSI s výkonem 200 kW (272 k) a točivým momentem 350 Nm. Verze kupé s šestistupňovou převodovkou S-tronic zrychlí z 0 na 100 km/h za 5,3 sekundy. Výrobce uvádí průměrnou spotřebu paliva 7,7 l/100 km, nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

První Audi TTS competition začnou z výrobních linek sjíždět v říjnu tohoto roku. Případní zájemci o koupi vozu by si měli pospíšit, speciální série je omezena na 500 kusů.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů