Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi ukázalo přepracovanou RS 7 Sportback

Aktuality
Karel Směšný | 06.06.2014
Pětidveřové kupé dostalo diodová světla a kupředu ho žene 560 koní. Prodávat se začne od třetího čtvrtletí tohoto roku.

Modernizované Audi RS 7 dostalo novou masku chladiče Singleframe s černou voštinovou mřížkou ve stylu modelů RS, na přání jej lze dovybavit různými pakety s ozdobnými prvky. Drobných změn se dočkal také nárazník s výraznými otvory pro přívod vzduchu.

Přední světlomety jsou sériově vybaveny diodami LED, na přání lze objednat i světlomety Matrix LED, u nichž je dálkové světlo vytvářeno jednotlivě regulovatelnými elektroluminiscenčními diodami.

Pod kapotou zůstává motor 4.0 TFSI o výkonu 412 kW (560 k) a točivém momentu 700 Nm. Pětidveřové kupé zrychlí z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy. Zájemci si také mohou nechat posunout hranici, při níž zasahuje omezovač rychlosti, a to na 280 km/h, resp. 305 km/h. Podle údajů výrobce činí kombinovaná spotřeba paliva 9,5 litru na 100 km, k čemuž napomáhá mimo jiné systém COD (cylinder on demand), který vypíná při částečném zatížení čtyři válce.

S motorem spolupracuje osmistupňová převodovka Tiptronic, jež posílá sílu na všechna čtyři kola prostřednictvím systému quattro.
O odpovídající jízdní vlastnosti se stará adaptivní vzduchové odpružení RS s řízením jízdní dynamiky Audi drive select.
Přepracované Audi RS 7 Sportback jezdí na 20“ kovaných kolech z lehké slitiny, na přání jsou k dispozici 21“ kola z lehké slitiny ve třech barevných variantách nebo karbon-keramické brzdy. Elektronicky řízený stabilizační systém ESC může řidič v případě potřeby úplně deaktivovat.
Základní cena přepracované Audi RS 7 Sportback pro Německo činí 113.300 eur (v přepočtu cca 3.104.000 Kč), cena pro český trh zatím nebyla stanovena.

Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů