Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi ukázala speciální edici modelu RS 4 Avant Nogaro selection

Aktuality
Karel Směšný | 11.02.2014
Speciální edici na počest modelu Avant RS2, jakožto prvního vozu Audi s označením RS, výrobce představí na ženevské motorshow.

Limitovaná série Audi RS 4 Avant Nogaro selection získala svůj název kvůli použití perleťového laku Nogaro blue, kterým záměrně připomíná první audi s přídomkem RS – Audi RS2. Maska chladiče Singleframe včetně rámečku je leskle černá stejně jako střešní sloupky, zatímco podélné střešní nosiče jsou matně černé. Sportovní výfuková soustava RS je zakončena dvěma oválnými, leskle černými koncovkami.

Pod kapotou vozu pracuje osmiválec 4.2 FSI o výkonu 331 kW (450 k) při 8 250 ot./ min. I díky sedmistupňové převodovce S tronic zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy a ručička tachometru se zastaví až na hodnotě 280 km/h.

Samozřejmostí je pohon všech kol quattro se samosvorným mezinápravovým diferenciálem s talířovými ozubenými koly. Točivý moment je za běžných podmínek rozdělován v poměru 40:60 % mezi přední a zadní nápravu. Sériová výbava modelu Audi RS 4 Avant Nogaro selection zahrnuje rovněž systém řízení jízdní dynamiky Audi drive select, který nabízí tři jízdní režimy – comfort, auto a dynamic. Jejich aktivací se mění charakteristika elektromechanického posilovače řízení, sedmistupňové převodovky S tronic, pedálu plynu a sportovní výfukové soustavy RS.

Audi RS 4 Avant Nogaro selection se objeví u prodejců v prvním čtvrtletí tohoto roku. Jeho cena činí 87.300 eur (v přepočtu cca 2,4 mil. Kč). Pro české zákazníky bude k objednání v průběhu února.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů