Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi se pochlubilo faceliftovanou A6

Aktuality
Blaháček Marek | 06.09.2014
Modernizace přinesla nové motory, převodovky a technologie. Do prodeje zamíří omlazená A6 v průběhu letošního podzimu.

V rámci modernizace byly decentně změněny tvary masky chladiče Singleframe, světlometů, otvorů pro přívod vzduchu, nárazníků, bočních prahů, zadních světlometů a koncovek výfukové soustavy. Na přání dodává Audi světlomety s technikou LED a Matrix LED v kombinaci s dynamickými ukazateli směru.

Přední sedadla jsou na přání vybavena funkcemi odvětrávání, posádka má k dispozici multimediální systém MMI Navigation plus s MMI touch. Nechybí také adaptivní tempomat s funkcí Stop&Go, systémy Audi side assist, jejichž radary sledují prostor za vozem a Audi active lane assist, který má zabránit nežádoucím změnám směru jízdy.

Nabídka motorů pro nové modely A6 a A6 Avant zahrnuje tři agregáty TFSI s výkonem 140 kW (190 k) až 245 kW (333 k) a pět jednotek TDI, které pokrývají rozpětí výkonu od 110 kW (150 k) do 240 kW (326 k). Všechny motory splňují limity emisní normy Euro 6. K dispozici jsou šestistupňové manuální nebo sedmi a osmistupňové automaty.

Pro variantu allroad je standardem vzduchové odpružení adaptive air suspension. Audi nezapomnělo ani na sportovní modely S6 a S6 Avant. Ty mají pod kapotou čtyřlitrový osmiválec TFSI s přeplňováním dvěma turbodmychadly a výkonem 331 kW (450 k), které mají v kombinovaném provozu spotřebovat 9,2 až 9,4 litru Naturalu na 100 kilometrů. Svou zásluhu na tom má i systém COD (cylinder on demand), který při částečném zatížení odstaví čtyři z osmi válců. Na vrcholu nabídky potom stojí Audi RS 6 Avant, které ze stejného motoru doluje nejvyšší výkon 412 kW (560 k). Ten přenáší osmistupňová převodovka tiptronic prostřednictvím systému quattro na všechna 4 kola.

Základní cena limuzíny s motorem 1.8 TFSI byla v Německu stanovena na 38.400 eur. Pokud by nedošlo k žádné změně, pro české zákazníky to znamená částku cca 1.060.000 Kč.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů