Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi RS Q3: z nuly na stovku to umí za 4,8 sekundy

Aktuality
Blaháček Marek | 17.01.2015
Modernizované kompaktní SUV Audi Q3 se ukázalo také ve vrcholném provedení RS. Pětiválec s výkonem 340 koní slibuje více než slušnou dynamiku.

Novinka z Ingolstadtu prodělala změny designu exteriéru i interiéru. Zvenku jsou to výrazné nárazníky, v interiéru dominuje černá barva. Sportovní sedadla mohou být na přání čalouněna jemnou kůží Nappa s kosočtvercovým prošíváním a v panelu sdružených přístrojů se červené ručičky přístrojů pohybují podél stupnic s šedým podkladem. Informační systém řidiče disponuje speciálním menu RS se stopkami pro měření času na okruhu a ukazateli teploty motorového oleje a plnicího tlaku.

Pod kapotou zůstává pětiválec se zdvihovým objemem 2,5 litru, nyní naladěný na nejvyšší výkon 250 kW (340 k), točivý moment potom vrcholí hodnotou 450 Nm. Vrcholný model plní emisní normu Euro 6, umí zrychlit z 0 na 100 km/h za 4,8 s a může pokračovat v akceleraci až k elektronicky omezené nejvyšší rychlosti 250 km/h. O patřičný zvukový doprovod pětiválce se stará výfuková soustava RS s nastavitelnou klapkou.

Hnací síla je přenášena na všechna kola prostřednictvím systému quattro s novou hydraulicky ovládanou mezinápravovou lamelovou spojkou (5. generace). Přepracovaná je sedmistupňová převodovka S tronic, kdy nižší převodové stupně mají těsné odstupňování, zatímco sedmý převodový stupeň má za úkol šetřit palivo.

Audi RS Q3 standardně stojí na devatenáctipalcových kolech, na přání jsou k dispozici ještě o palec větší ráfky. Brzdové kotouče na přední nápravě svírají osmipístkové třmeny. Sériově dodávaný sportovní podvozek RS může být na přání doplněn adaptivními tlumiči. Řízení má sportovní charakteristiku, systém řízení jízdní dynamiky Audi drive select je součástí sériové výbavy.

Zájemci o vrcholnou Q3 RS si musí připravit nejméně 1.420.000 Kč. Výrobce slibuje zahájení dodávky vozů k zákazníkům během prvního čtvrtletí letošního roku.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů