Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi Allroad 2,5 TDI 120kW

Recenze uživatelů
Pavel Patočka (40) - Praha 4-Krč | 05.09.2007
foto: TipCars.com
Na základě získaných zkušeností s provozem Audi Allroad 2,5 TDI 120 kW, rok výroby 2005, jsem se jako majitel vozu rozhodl všechny informovat o vozidle, ale také o přístupu značkového servisu Porsche Praha Prosek, kde bylo vozidlo servisováno.
Značka:Audi
Model:Allroad
Typ:2,5 TDI 120 kW
Karoserie:kombi, VAN, MPV, SUV
Obsah motoru:2496
Palivo:nafta
Rok výroby:2005
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:15km
Najeto km nyní:101 000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:2roky
Průměrná spotřeba:8,2 l/100 km
Poruchy:Poruchy kompresoru a systému vzduchového podvozku, poruchy na xenonech
Předchozí vozidlo:Audi A6
Zmíněný vůz jsem zakoupil za účelem delšího a poměrně častého cestování s tím, že jsem vycházel z poměrně dobrých zkušeností z předchozích užívaných vozů Audi A6 Avant 2,5 TDI 110 kW, rok výroby 1999, Audi A6 Avant 2,5 TDI 114 kW, rok výroby 2001. Jediné, co předchozí modely snad trochu omezovalo, byla průchodnost našich silnic, v zimním období trocha více sněhu či ledu, v letním cyklu pak kvalita povrchu vozovek prý způsobená zimou.

Vlastníte vůz značky Audi? Podělte se s ostatními o své zkušenosti
ZDE!

Myslím, že nikdo neudělá chybu, pokud se rozhodne pro uvedený model. Co se týká normální jízdy, je 'starý' allroad dobře vybaven, což mohu potvrdit z vlastních zkušeností s vozy značky Audi. Je však nutné, a to hlavně pro tento model, věnovat pozornost historii servisu, vzhledem k tomu, že i v některých autorizovaných servisech tzv. lepí opravu tak, aby pro ně vyšla výhodně, ne však pro zákazníka. Nyní bych vás chtěl informovat o mojí zkušenosti s dvouletým allroadem.
Když pomineme malé, ale otravné bolesti, které se vyskytly krátce po převzetí nového vozu (zavírání víka zadních dveří, vrzající přední sedačka řidiče, zasekávající se tlačítko klimatizace, vrzání plastů u ruční brzdy) do ujetí cca 5 tisíc km, ozvaly se první opakované a závažnější závady po ujetí cca 24 tisíc km. Jednalo se hlavně o hluk kompresoru světlé výšky - řešeno 3x (první příjem do opravy 26. 1. 2006, poslední příjem 7. 7. 2006). Problém s pozdvozkem vygradoval v poruchu takového rázu, že jízda s vozem do servisu cca 50 km vzdáleného ve mně vyvolávala pěknou husí kůži.
Další poměrně nepříjemnou závadou je při povinnosti celodenního svícení porucha xenonů. Tato porucha se dostavila při ujetí cca 92 tisíc km (31. 5. 2007) a řeší se dodnes systémem pokus-omyl. Poslední pokus autorizovaného servisu je zatím úspěšný, auto strávilo v opravě, tedy mimo provoz, pouze necelé tři dny.
Zkráceným popisem těchto zkušeností nechci uživatele vozů značky Audi strašit či odrazovat od jejich koupě, jelikož já sám jsem s jízdními a užitkovými vlastnostmi spokojen, ale je potřeba se navzájem informovat, a to jakýmkoliv dostupným způsobem, hlavně o zkušenostech s přístupem ke garančním a hlavně následujícím servisním zásahům, kdy již vozidlo do garance nespadá, které stojí nemalé peníze. Myslím, že by se měla většina uživatelů spojit v takovou malou, ale účinnou tsunami a dotlačit postupně hlavně tzv. manažery autosalonů a servisů k tomu, aby jejich zaměstnanci při opravách projevili větší zájem o svého zákazníka, a to třeba například tím, že ho budou přesněji informovat, co se děje s jeho vozem, že mu nabídnou odvoz či bezplatně poskytnou vozidlo, pokud je jeho v několikadenní garanční opravě.
V tomto duchu bych Vás majitele vozidel koncernu VW chtěl varovat před chováním (někdy s velkou arogancí, záleží asi na kvalitě snídaně či počasí) některých zaměstnanců servisu Porsche Praha Prosek. Po posledních návštěvách mám pocit, že někdy vůbec nemají ponětí, jak závadu co nejrychleji nalézt a odstranit (několik měření bez výsledku, nebo je to možná chytrý tah, jak prodloužit hodinovou více něž tisícikorunovou sazbu). Po diskuzích s jinými uživateli koncernových vozů se spíš obrátím na jiná místa, a to se týká i případného pořízení nového vozu.
Závěr: Pokud bude mít moje zkušenost nějaký přínos, rád bych se v příspěvcích dočetl nějaké dobré tipy na kvalitní servis vozů produkce VW, kde vám nevěší bulíky na nos a jednají s vámi tak, jak se sluší.
KladyZápory
jízdní pohodlí měkčí brzdy
pohon quattro a stabilita vozu stříkané vnější plasty
prostor pro zavazadla servisní zázemí
  
  





Spolehlivost
3
 
Provozní náklady
3
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
3
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? asi ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
2
Dílenské zpracování
2
Dynamika motoru
2
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
2
Pružnost motoru
2
Řazení
2
Řízení
2
Sedadla
2
Spotřeba
3
Výhled z vozu
3
Zavazadelník
2
Celkové hodnocení - průměr:
2.14
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 06.09.2007 23:07
Momentálně jsem majitelem již třetí Audi Allroad. První jsem koupil v Německu a servisoval v Praze u raději nejmenovaného servisu. Byl to jeden z prvních Allroadů a brzy se projevily problémy s regulací pérování. Po několika neúspěšných opravách jsem na radu známého skončil na Proseku u Porsche. Jejich přístup byl vstřícný a závadu opravili za dva dny. Od té doby jezdím jen k nim, koupil jsem tam postupně dva nové vozy. Negativní zkušenost pisatele příspěvku je smutná, ale já si skutečně nemám na co stěžovat, přes to, že hlavně první auto mělo problémů více.
anonym, 04.11.2007 11:45
S novou Toyotou jezdim na servisky z Dejvic do Marienbergu. Neprodelal jsem.
anonym, 30.11.2007 11:05
Tak to jseš asi první člověk na světě co chválí Porsche Praha ať už Smíchov nebo Prosek. Jinak tam znám mechanika, měl A6 říkal, že mu zlobil motor tak preventivně vyměnil váhu vzduchu, turbo atd. ptám se co ho to stálo. On, že nic, že přijelo zrovna stejný auto na servis....

Takže asi tak.
anonym, 30.11.2007 11:08
Importéři provádí nezávislou kontrolu. Po té co jsem si koupil nové Audi mi přišla nabídka zda se nechci programu zúčastnit, vždy po prohlídce v servisu přijet a oni mi zkontrolují co servis udělal a ještě mi za to zaplatí 5000 Kč. Podmínkou je, že nesmím nic říct v servisu atd.

Ovšem nevím kdo všechno tuhle nabídku dostatne...
Lvservis, 28.06.2009 10:20
Jsem schopný opravit elektromotor kompresoru podvozku. Pokud je závada na elektromotoru. Pokud je mechanicky poškozen, tak pak už jen výměna za starší nebo nový. V případě zájmu napište na info@Lvservis.cz
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů