Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi A6 3.2 FSI a hodnocení majitele po 109 tis. Km.

Recenze uživatelů
Vladimír Hauser (44) - České Budějovice | 30.03.2010
foto: Petr Šikl
Audi jsem věřil i když mi lidé z okolí tuto značku nedoporučovali - prý že už to není to co bývalo a snižování nákladů na výrobu jde na úkor kvality.
Značka:Audi
Model:A6
Typ:3.2 FSI
Bližší označení:Audi A6 3.2 FSI
Karoserie:lim
Obsah motoru:3,2
Palivo:benzín
Rok výroby:2005
Typ řazení:automat
Najeto km při koupi:6000
Najeto km nyní:109000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:3,5roku
Průměrná spotřeba:10,8
Poruchy:Ano, motor, vysoká spotřeba oleje, navigace, interiér
Předchozí vozidlo:Audi A6 2.8

Vozidlo Audi A6 s motorem 3.2FSI (r.v.2005) jsem koupil přímo v německém Ingolstadtu jako referentský vůz. Za auto jsem v té době zaplatil více jak 1.7mil. Kč (bylo téměř plně vybaveno). Předpokládal jsem, že vůz bude lepší, než ten co se dováží do čech. Zkrátka Audi jsem věřil i když mi lidé z okolí tuto značku nedoporučovali - prý že už to není to co bývalo a snižování nákladů na výrobu jde na úkor kvality. Již od počátku provozu mělo Audi na můj vkus příliš vysokou spotřebu oleje (1l na 2.000km) ale v servisu mi bylo řečeno, že je to běžné. Následně se dostavil problém s navigací, která neustále hlásila chybějící DVD. Lupání tlačítek a jiné drobné poruchy (zámek kufru, prasklý klíček, netěsnost chladiče, prasklý výfuk) jsem bral jako závady související s používáním vozu. Říkal jsem si ale, že by auto mělo něco vydržet a navíc tento motor má rozvody řetezové. To mi dávalo určitou jistotu do doby, než něco zaklepalo v motoru - tato závada se projevila v listopadu 2009, 7 měsícu po ukončení leasingu. Dal jsem tedy auto do servisu Audi a tam mi vyměnili šponovák na rozvodový řetěz s tvrzením že je to běžné. Následně se klepání ale opakovalo a v servisu Audi mi řekli, že neví co to je, prý možná vytažené rozvodové řetězy. Namítal jsem, že to není možné a nikde v servisní knížce nestojí, že by se měly měnit řeťezové rozvody. Řekli, že by tedy bylo nejlepší aby se motor přestal točit uplně a závada se tak ukázala. To se také stalo a následovala oprava za více jak 100.000,-Kč. A příčina? Vytažené rozvodové řetězy - tedy následně potkaný motor a nutná výměna ventilů. Byl jsem zcela v šoku. Garance na vůz byla dva roky nebo 100000km. Z pohledu výrobce vozidlo v záruce už není. Závada se bohužel projevila až po tomto garantovaném období. Vzhledem k tomu, že jsem nevěděl, jak se závada projevuje, nedával jsem během doby provozu občasnému zarachtání v motoru žádnou důležitost a vozidlo nenechal opravit v záruce. Dnes vím, že se závada projevovala již během provozu. Nikde se totiž nepíše, že by se měl měnit rozvod u tohoto typu motoru. Je to bráno tak, že by rozvody měly vydržet celou životnost auta. Proto tvrdím, že se jedná o skrytou vadu výrobce, kterou se snaží ututlat tak, aby padla záruka. V servisu mi řekli, že rachtání je běžné a během několika metrů se řetěz došponuje. Že prý většinou pokud toto pokračuje, vymění se šponovák a je vše v pořádku. Proto také vyměnili nejdříve jenom tento díl.

Po této zkušenosti jsem byl donucen přehodnotit svůj postoj ke značce Audi. Byl jsem veliký fanda Audi, ale mé zkušenosti mě posadily zpět do reality. Vše, co se říká o těchto vozech a jejich kvalitě, je z mého pohledu jedna velká lež. Reklama typu "náskok díky technice" je pouze reklamní klamavý trik na získání co největšího počtu zákazníků za účelem zisku. Přijdete na to v okamžiku, kdy začnete mít s tímto vozem problémy. Myslet si, že auto je v záruce je veliký omyl nebo, že závada rozvodů je výrobní vada a výrobce vše uhradí když má vůz najeto jen 109000km je omyl. Jediné co Vám zbyde je opět zaplatit za nekvalitní Audi a zbavit se toho krámu a už nikdy více si nekoupit toto auto. Nepomůže vám importér a ani výrobce v Ingolstadtu, protože dlé mé zkušenosti jim nejde o zákazníka. Mají nás za pokusné králíky, kteří jim za naše peníze testují jejich nekvalitní vozy.

Vyjádření redakce TipCars.com: Autor této Zkušenosti doložil faktury k opravě i vzájemnou komunikaci s importérem i s cetrálou Audi v Ingolstadtu.

Vlastníte vůz značky Audi? Podělte se zde s ostatními o své dojmy a zkušenosti.

KladyZápory
Tiptronic rozvodové řetězy
Jízdní vlastnosti spotřeba oleje
 vysoká spotřeba benzínu
 elektroinstalace a software
  





Spolehlivost
5
 
Provozní náklady
5
 
Cena náhradních dílů
3
 
Dostupnost náhradních dílů
4
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ne

Hodnocení
Brzdy
2
Design
2
Dílenské zpracování
3
Dynamika motoru
3
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
3
Pružnost motoru
3
Řazení
1
Řízení
2
Sedadla
3
Spotřeba
4
Výhled z vozu
4
Celkové hodnocení - průměr:
2.62
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.8 z 5 (76%)
Hodnoceno: 10x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Kylie, 05.04.2010 11:26
Nu, zkuste si spočítat KOLIK podobných "oslovení" jsem dostala (to NEbudou desítky, a popravdě občas MNOHEM horší než tahle..), než jsem (po mnoha měsících!) Marťana "použila" (nebo si zkuste představit že se to děje VÁM, že napíšete něco/cokoliv "o autech" a - tak jako v úvodu TÉTO diskuze - následují 3, 4 "pozdravy" takovéto "úrovně" ... a popravdě zrovna TENTO je víceméně BEZproblémový, bývají(-ly) MNOHEM horší
Ale raději k AUTÍčkům! Na téma elasticita ještě jednu "zajímavost" - vůz co mne poslední dobou asi NEJvíce zaujal, Ferrari California (80-120 km/h)
VII. - 8,5 s
VI. - 6,6 s
V. - 4,9 s
IV. - 3,7 s (na relativně "malý" motor a "pohodově" laděné auto - dle mne - VYNIKAJÍCÍ
Fantastická Corvette ZR1
VI. - 6,9 s
V. - 5,1 s
IV. - 3,6 s
a teď naopak docela VELKÉ ZKLAMÁNí (skoro "propadák"), vůz DRAŽŠí než ono Ferrari a Corvette DOHROMADY - Lamborghini Murciélago LP 670-4 SV
VI. - 7,1 s
V. - 6,0 s
IV. - 4,8 s
(no C5 3.0 HDi sice "o fous" ujede ale jinak spíše ,-(
Pěkný den (a děkuji za přání ohledně koledníků, ale můj Buřtík je naštěstí ... a ví že já na tyhle věc/zvyky moc NEjsem/přiznávám že to NEmám (vůbec) ráda)
Kylie, 05.04.2010 13:31
Zde výše zmiňované Audi R8 V10 5.2 FSi
VI. - 7,0 s
V. - 5,4 s
IV. - 4,1 s
Velmi "sympatický" Nissan GT-R Premium Edition
VI. - 7,2 s
V. - 4,9 s
IV. - 3,6 s
Nu (zdaleka, resp. "násobně" NEJDRAŽŠí Lamborghini je v porovnání s konkurenci ... (a ani Audi R8 V10 NENí až tak ... tedy co do jízdních vlastností/ovládání/chování jsme ČETLA mírnou "kritiku" - trochu paradoxně je prý LEPŠí levnější verze s V8, ale byť narozdíl od Murcielaga NENí vyloženě špatné, tak jak Corvetta, tak "vůz na pobřežní bulváry" California, tak levný Nissan ....
Pěkný den (Lambo NEchci, mým "favoritem" je CALIFORNIA ,-)
TOM, 05.04.2010 19:45
Californii ti schvaluji - moc pěkný autíčko. Mým favoritem je 911 Turbo a to ve všech generacích - pro mě asi nejlépe dostupné (ikdyž ne hned) 996.
Ted k těm číslům - tyto údaje já sleduji už dávno a znám je (obecně), ale znova chci připomenout - je potřeba na ně nahlížet opatrně, nebo lépe řečeno se znalostí více faktorů.
Nejdřív přidám pro zajímavost taky pár čísel - většinou jde o automaty a hned první faktor - jak je ten automat naprogramovaný? - dá tam v těch 80km/h trojku nebo čtyřku?
MB S500 - V8 5,5l - 3,5s
BMW 740d - F01 - tedy poslední reinkarnace skvělého R6 3,0l , 225kW - 4,2s
MB S450 CDI - V8 4,0l - 4,2s
Porsche Panamera Turbo V8 4,8l - 2,6s!!!
Audi TT RS - R5 2,5l turbo - 3,3s
Nissan 370Z - V6 - 4,0s
Audi TTS - R4 2,0 l turbo - 3,7s
Megane RS R4 2,0 l turbo - 3,4s.....
Ted se vrátím k těm mauálům - řeknu to takhle - není čtyřka jako čtyřka, takže nelze v tomto porovnávat vozy z různých kategorií. Co tím myslím?-ideálním příkladem pro to je zmíněné Lambo. Tam je totiž ta čtyřka velmi douhá - dokáže jet až neuvěřitelných 260 km/h a tím to nekončí - na DVOJKU jede 150 km/h !!! A to mluvím o obyčejném Murcielagu a ne o LP670. Takže Lambo určitě NIKDO nestavěl proto, aby nejrychleji zrychlovalo z 80-120km/h na čtyřku, ale dejte tam dvojku a ....Síla toho vozu je jinde - třeba 0-240 km/h za 20s. Ale v tomto můj favorit 911 turbo jen mírně zaostává - je dostupnější a použitelnější a snažší k uživení - proto já mám už dávno jasno a líbí se mi, že sen se nemění a jméno zůstává a vždy bude pojmem.
Kylie, 05.04.2010 21:20
911ku vám schvaluji - MOC pěkné autíčko
Tedy pro mne je takové moc "tvrdé" (myslím spíš na ovládání/řízení) - PROTO se mi tak líbí California - ale to VŮBEC NEberte jako kritiku vozu, to je JEN a POUZE pro MNE (jinak "teoreticky" se mi MOC líbí ... no trošičku "stín" na něj vrhá, že automobilku pohltil p. Piech - pro mne pravý Antikrist automobilismu, ale snad automobilka ještě pár let vydrží bez jeho "ďábelského" vlivu
S tím "nastavením" převodovky/zpřevodováním (jedno za u automatu či manuálu) máte PRAVDU, bohužel běžné automagazíny se tomu téměř VŮBEC NEvěnují (no popisovat velikost zavazadelníku a materiály palubní desky je asi.. ,-)
PS: VY byste měl psát do automagazínů!
Pěkný den (a zase "za rok" .-)
logins01, 07.04.2010 14:04
Takže koukám, že nejlépe jsem počítal asi já po hospodě :) Jinak ceny aut - např. kámoš taxikář kupuje od VW importu našlapaný Passaty 2.0 TDI-CR za 429.000.- což je skutečně na zapálení fabie nebo octavie :)....Za kolik by jste mi sehnal mondeo??? nový, stačí trend a 1.8 TDCi...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů