Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi 100 C4

Recenze uživatelů
Petr () - okres České Budějovice | 13.01.2006
foto: TipCars.com
Velmi spolehlivý, nenáročný a nestárnoucí vůz. Před časem bylo měněno těsnění pod levou hlavou pro slabý únik motorového oleje (kosmetická vada), jinak oprava startéru, alternátoru, výměna palivového čerpadla...
Velmi spolehlivý, nenáročný a nestárnoucí vůz. Před časem bylo měněno těsnění pod levou hlavou pro slabý únik motorového oleje (kosmetická vada), jinak oprava startéru, alternátoru, výměna palivového čerpadla...

Značka:Audi
Model:100
Typ:C4
Karoserie:sedan
Obsah motoru:2771
Palivo:benzín
Rok výroby:1991
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:105 000
Najeto km nyní:281 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:8 let
Průměrná spotřeba:8 - 11,5
Předchozí vozidlo:Mercedes-Benz 123
Před časem bylo měněno těsnění pod levou hlavou pro slabý únik motorového oleje (kosmetická vada), jinak oprava starteru, alternátoru, výměna palivového čerpadla (sešlo věkem nebo čerpáním nekvalitního českého benzínu), oprava nespolehlivého neoriginálního imobilizéru a spínací skříňky. Výměna čidla teploty chladící kapaliny pro ukazatel na přístrojové desce. Výměna radiátoru topení. Promazání hřídele motorku ventilátoru topení. Termostat měněn preventivně při výměně rozvodového řemenu - jinak je nedostupný. Měněn silentblok motoru. Rozvodový řemen u motoru V6 lze měnit bez demontáže chladiče a reflektorů, šikovný mechanik vše zvládne za hodinu i se svačinou. Po náročném městském provozu jsou měněna ložiska zadních kol, kotouče všech kol, brzdové desky vpředu i vzadu několikrát. 'Kvalitní' české vozovky si vynutily výměnu ramen a silentbloků přední nápravy, tlumiče kol i výfuku jsou stále původní. Běžně výměny pneumatik, žárovek, motorového oleje, všech filtrů, stírátek apod. Opakovaně se projevuje závada zatuhlé hřídelky excentru ruční brzdy na zadních kolech. Kdo oželí používání ruční brzdy při průjezdu zatáček si vady ani nevšimne, ale nedoporučuji půjčovat vůz manželce - může se vrátit s rozžhavenými kotouči.
KladyZápory
nedělá ostudu cena některých originálních ND
  
  
  
  





Spolehlivost1
Provozní náklady1
Cena náhradních dílů2
Dostupnost náhradních dílů2
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
2
Sedadla
1
Spotřeba
2
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.29
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
mike, 14.01.2006 21:24
Hodnotenie je velmi subjektivne.....ako keby majitel nemal s cim porovnavat....ked za sedacky je 1, ako by si hodnotil sedacky napriklad v BMW alebo v RR???
Petr, 15.01.2006 15:38
Mám původní ve scorpiu viz článek zkušenosti, byl jsem na přezkoušení a bylo mi řečeno, že není třeba výměny. Auto drří výborně a nemám problém.
Petr, 20.01.2006 23:56
Je to jak výpis. Já chtěl jen vyjádřit spokojenost a přednastavený formulář nešel odeslat bez zaplnění alespoň tisícovkou znaků ... no a když už jsem to měl načatý, tak jsem to musel nějak dokončit a přitom jsem byl v časové tísni (v rachotě).
Petr, 21.01.2006 00:03
Těch 180 000 km co jsem s tím osobně najezdil, jsem opravdu tlumiče neměnil. Ne proto, že bych měl pocit že jsou "ještě dobrý", ale prostě proto, že na pravidelných testech vykazují velmi dobrou účinnost - protokoly archivuji.
Petr, 21.01.2006 00:14
V RR jsem seděl pouze jednou a protože byl z roku cca 1975, tak nehodnotím. BMW nedokážu posoudit řadu 6, 7 a 8, ale v 5 a 3 jsem měl trochu stísněný pocit a vzhledem k jejich sportovním úpravám to taky poněkud drncalo.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů