Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ani Tesla není bezchybná - svolává skoro tři tisíce vozů

Aktuality
František Mašek | 16.04.2016
foto: tesla motors
Model X musí do servisu kvůli nedostatečnému upevnění sedadel. Upozornila na to kontrola při zátěžových testech před vstupem na trh Evropské unie.

Výrobce tuto svolávací akci oznámil v pondělí 11.4. a týká se celkem 2700 vozidel. Je ale třeba zdůraznit, že k této akci se automobilka Tesla rozhodla dobrovolně, spíše z obchodních důvodů, kdy by tyto vozy nemohly být oficiálně prodávány na území EU. Kontrola se vztahuje na všechny automobily, které byly vyrobeny od zahájení výroby v září 2015 do 26. března 2016. Za šest měsíců od startu výroby jde tak o první svolávací akci Modelu X. Majitele bude zajímat, že oprava, resp. výměna sedadel ve třetí řadě trvá asi dvě hodiny.

A o jaký problém se přesně jedná? Tesla neprošla v Evropské unii tzv. zátěžovým testem. Testování v EU je ale celkově přísnější, než podobné testy v USA, kde už automobilka Tesla úspěšně absolvovala 15 podobných zátěžových testů. Kontrola v Evropě odhalila, že upevnění sedadel ve třetí řadě není dostatečně odolné proti nárazu a hrozí, že by se při nehodě tato sedadla mohla uvolnit a ohrozit posádku vozu.

Svolávací akce bude dle odhadů výrobce ukončena zhruba za pět týdnů a veškeré náklady s ní spojené ponese dodavatel těchto sedadel, kterým je společnost Futuris. Tesla měla podobný problém už dříve. V roce 2013 šlo o dodatečnou opravu 1228 vozidel Tesla Model S.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů