Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

ALFA ROMEO 156 TS 1,8

Recenze uživatelů
STanda (61) - Praha | 08.10.2007
foto: TipCars.om
Vozy Alfa Romeo jsou symbolem dravosti a elegance. Mají obrovský počet příznivců, ovšem na druhé straně stejně nemalý počet odpůrců. Ale tak je to se vším a s každým, kdo vystupuje z šedi stereotypu. Značka Alfa Romeo rozhodně patří mezi ty, kteří se nebojí vyčnívat.
Značka:ALFA ROMEO
Model:156 TS 1,8
Typ: 
Karoserie:4 dveřová
Obsah motoru:1,8
Palivo:benzín
Rok výroby:2002
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:0
Najeto km nyní:137000
Koupen jako:nový
Jak dlouho vůz využívám:5 let
Průměrná spotřeba:9,99
Předchozí vozidlo:Buick, Honda, Škoda, Mercedes, Fiat, Daewoo, Nissan, Ford, Mitsubishi a další
Alespoň jednou za život Alfu. Stihnul jsem to ještě včas a stálo to za to. Ještě jsem se nikdy nevyblbnul na silnici jako s tímhle vozítkem. Dá se mu vytknout spousta věcí, ale je to o něčem jiném, což si uvědomíte, když uchopíte široký věnec volantu s precizním řízením, zaklapnete jedničku a za rostoucího zvuku motoru ho jedním kýchnutím vyženete na 6500 rpm. Sto čtyřicet koní bez turba, cestovní rychlost 175 km/hod (v Německu samozřejmě) v levém pruhu. Posazení na silnici je jako z jiné cenové kategorie, ale s tvrdou, sportovní charakteristikou. Původní pneumatiky 185 jsou opravdu na výjezd od dealera, byly nahrazeny 205 na hliníkových ráfcích. Zvýšil se i komfort jízdy.
Najel jsem 137 000 km zábavy bez problémů, což nepochopím, beru-li za bernou minci historky o nekvalitních italských autech. Jezdím po městě, takže jsem v průměru na 10 litrech, spotřeba oleje obrovská, v této chvíli asi tak 1 litr na 2 000 km. Je to mé první auto, kde se poutám před výjezdem, protože při prvním zabrzdění jsem měl obličej v předním skle. Během jízdy není kam postavit láhev koly, ale sedadla jsou neuvěřitelně pohodlná. Látkové potahy již nesou známky užití, střední opěrka loktů je již nevzhledně odřená. Výhled dozadu má svá úskalí, sloupky jsou široké a zrcátka malá, jsem opatrný při předjíždění. Auto bylo dodáno bez rádia, ale s kvalitními reproduktory. Kufr není žádný zázrak, ale vejde se tam golfový vozík i hole. Rezerva stačí tak na dojetí, což mi ale nevadí. Přibalený plechový klíč na kola jsem vyhodil a nahradil kovanou klasikou.
Vyměnil jsem prasklé přední sklo, levý reflektor v záruce, protože rosil, řemen, pověstných 8 svíček a nyní tlumiče s přední a zadní nápravou. Na pravé straně volantu se ošoupala mikrofólie. Žárovku v hodinách jsem doposud nevyměnil. Sám jsem ale vyměnil žárovku pozičních světel a to za necelých dvacet minut s lehkých pořezáním ruky, už to nikdy neudělám. S úcty k vozu jsem vyměnil plastový spodní kryt motoru. Teď musím řešit uvolněný katalyzátor. který vydává při startu odstrašující zvuky.
Jsem zvědav, jak dlouho mi Alfice se svým vysokoobrátkovým motorem vydrží. Ví někdo, jak jezdí Brera? Dcera se totiž už nemůže dočkat, až ji 156 předám.
KladyZápory
Alfa Romeo  vyšší spotřeba oleje  
nádherný design  horší výhled dozadu  
jízdní vlastnosti  přenos rázů  
precizní řízení    
spolehlivost, což zní neuvěřitelně    





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Ráďa, 09.10.2007 01:18
Dobrá recese na mou osobu hihi Do známého odborníka mi ještě chybí bohužel 50 let praxe Ale jak to má nad 300HP (=slušné auto) tak mě to všecko zajímá ...Touran na 100 tkm jsem zas nečetl já, budu to muset napravit ať vidím kde soudruzi u VW udělali (opět) chybu. Tam u 156 během pár desítek tkm bylo několik zcela zásadních poruch vč prasklého bloku motoru, což mě dostalo. Otázka jak tomu fricci nakládali hehe. Jak to tady dál čtu, tak ti co tu Alfu mají, na tu technickou stránku zas až tak vehementně nenadávají. Jako pocit z auta jedna věc, tam jsem čekal že se majitelé Alf vyřádí víc. Jak jejich rudé vozy válcují vše okolo. Protože ta přístrojovka a celý kokpit= volant / sezení atd musí roztančit i chcíplého mrzouta. To jj, to Alfa umí )) Ale technicky jsem to čekal horší. Já vycházím právě z toho 100tkm testu a pak od kamaráda se 146. Obojí se sypalo až neuvěřitelným způsobem(( Teď si ještě vzpomínám, že má dětská láska z opačného koutu republiky měla 164 (3.0) a teď má 166 (motor ale nevím). Tak se jí budu muset vyptat, jakže to s tou Alfou je A každá automobilka má určitý počet zákazníků dělající značce ostudu. U bmw jsou to především vytuzené, vymlácené 3 s hnědočechy či tuningy v šusťákovce. Ale říkat pouze díky tomu, že bmw je značka pro hovada bych si neodvážil. Třeba většinu benzínových motorů (ropu moc nesleduju) umí u bmw velmi dobře!!! Sice na hvězdu na kapotě nedám dopustit a vede, ale z vrtule respekt náhodou celkem mám. Třeba e65, X5 a M6 se mi aj líbí. To žeby M5 byla parník nesouhlasím!!! V tom případě by totiž musela být 156 motorka, a to by jste mě rozcupovali. Lincoln Town Car, R-R Phantom nebo Čajka 111 (r1958) - to je parník! Ale ne M5? Pchee, to je adrenalin a v decentním balení. Tady je to spíš o řidiči, jak moc umí s tímhle autem doopravy jezdit. Resp co z něj využije. Třeba já bych z něj využil jen asi 3/4 jeho vlastností. To kamarádka obšťastnuje jednoho relativně známého hokejistu (mě moc nechtěla grr), a ten ji občas M6 půjčuje, tak mám info z první ruky! A věřte že to je impozantní auto. A když ho občas řídí 24 letá krasavice, pcheeee, to by bylo na vyblbnutí!!! - a obojí...
anonym, 09.10.2007 09:32
Psal jsem ze ojety?? Kupuji auta zasadne nova......:o)
anonym, 09.10.2007 13:42
Mam AR SW 1.8 TS rv00 najeto 155tis.. Spotřeba oleje je zanedbadetlá cca. 0,5l/5tis., spotřeba po městě max. do 8,5l/100km mimo kolem 7l/100km. Jediné co jsem měnil byly tlumiče -tomu se asi nelze vyhnout. Jediný problém: Začaly kolísat otáčky, vyčistil jsem sání k váze vzduchu a vše OK. Při uvážení tržní hodnoty do 150tis se jedná o bezkonkurenční vůz. Mám ze svého vozu velmi dobrý pocit
anonym, 24.10.2007 01:48
mam Alfinku 156 2,4JTD je to perfektni auto kraska na silnici
anonym, 05.11.2007 18:40
je vidět, že se ovládáš:)
mám taky SW, ale 2.0TS... bomba věc na vyblbnutí, velice komfortní sedadla, příznivá cena(řádově poloviční až dvoutřetinová oproti srovnatelnému bmw) a provozní náklady jsou zcela srovnatelné s konkurencí....
měnil jsem rozvody(vč. svíček a vodní pumpy), horní ramena vpředu + stabilizátor
co se týče věcech na motoru, ty jsou docela drahé, ty podvozkové jsou za příznivé ceny
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů