Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

ADAC zveřejnil výsledky testu letních pneumatik

Aktuality
František Mašek | 13.03.2016
Jaké vybrat letní pneumatiky v rozměru 185/65 R15? Napoví výsledky testů, které tento týden zveřejnil německý autoklub ADAC.

Testovalo se šestnáct pneumatik výše zmíněného rozměru. Tyto pneumatiky obouvají hlavně malé vozy, jako je například Škoda Fabia, Hyundai i20, Mazda 2, Peugeot 208, Renault Clio, ale i vozy nižší střední třídy jako Citroen C3, Nissan Note nebo Toyota Verso.
Tradičně je výsledné hodnocení dáno průměrem výsledků v celkem pětici testů: chování pneumatik na suchu, mokru, jejich míře opotřebení a hlučnosti i vlivu na spotřebu.
Základním poznatkem na základě výsledků testu je fakt, že zhruba polovina patnáctipalcových pneumatik si vysloužila hodnocení – dobré. Celkem sedm modelů si díky svým výsledkům zasloužilo dvojku. Což je dost vysoký počet nabízených kvalitních produktů. Pro zákazníky tedy dostatek možností na výběr. Příznivý je i další fakt, a to že ze sedmi nejlepších nepatří čtyři k těmi nejdražším.

Vítězem se stala pneumatika Vredestein Sportrac 5, zejména za brždění a vyhýbacích manévrech na mokré vozovce. Skvěle dopadla také pneumatika Continental ContiPremiumContact 5, která je velmi dobrá na suchém povrchu. Chybu neuděláte ani s pneu Dunlop Sport BluResponse, Hankook Kynergy Eco K425, Nokian Line a Kumho Ecowing ES01 KH27.
Uprostřed pole testovaných pneumatik skončil český Barum a jeho Brillantis 2. Jeho slabšími stránkami bylo jak chování na mokru tak vyšší hlučnost, tedy komfort cestování ve voze obutém na tyto pláště. Z druhé strany potěší že až za Barumem se umístily v testu Bridgestone nebo Semperit.

Poslední dvě místa patřila plášťům Nankang Green-Sport Eco-2+ a GT Radial Champiro VP1. Přičemž poslední kus zcela propadl a ADAC tyto pláště nedoporučuje.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
, 16.03.2016 23:31
Nějaká tabulka výsledků by nebyla?
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů