Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Accord, Primera nebo Avensis?

Poradna
Petr Šikl | 24.01.2006
dalších 12 fotek
foto: TipCars.com
Rád bych koupil ojetý vůz. Preferuji Honda Accord 2.0 a 2.3l, Nissan Primera 2.0, Toyota Avensis 2.0, možno ještě vůž vyšší střední třídy Nissan Maxima 3.0, vše benzíňáky. Zajímají mě možné závady a problémy se kterými se lze setkat, na co si dát pozor.

Dotaz

Dobrý den,

Rád bych koupil ojetý vůz, jelikož jsem příznivcem japonských značek, budu muj dotaz směřovat tímto směrem. Představu mám o voze střední třídy rok 2000-2002 do cca 250 tis kč. Preferuji Honda Accord 2.0 a 2.3l, Nissan Primera 2.0, Toyota Avensis 2.0, možno ještě vůž vyšší střední třídy Nissan Maxima 3.0, vše benzíňáky. Jelikož vozy po technické stránce znám, zajímají mě spíše možné závady a problémy se kterými se lze setkat, na co je nutné dát si pozor a také váš názor na jednotlivé vozy. Děkuji

Rene Herman


Odpověď

Honda Accord je auto vyžadující pravidelné servisní kontroly a výměny, zejména oleje. Motory s proměnným časováním ventilů vyžadují kvalitní olej (5W-50). Plusem Accordů vyrobených po roce 1998 je nová pěti-prvková zadní náprava, čímž vymizelo odskakování zádi a přibylo místa oproti staršímu modelu. Accord netrpí žádnými vážnými závady, může se však vyskytnou předčasné opotřebení ložiska zadní nápravy a vyšší spotřeba oleje při zvýšených otáčkách za studena. Samozřejmě, že technický stav vozu se odvíjí od toho, jak s vozem předchozí majitel nakládal.

TIP: OJETINY: HONDA Accord 6G - Precizní technika v šedi průměru

Nissan Primera je vzorem spolehlivosti. Pokud dvoulitrový motor klape, svědčí to o pozdní výměně oleje a zanesených hydraulických zdvihátkách ventilů. Motor díky rozvodovému řetězu vydrží klidně 400.000 kilometrů bez výměny. Při hodně najetých kilometrech se mohou vyskytnou vůle v horních ramenech přední nápravy, prosakovaní oleje přes těsnění klikového hřídele a přes dno klikové skříně. Zřídka a postupně se vyskytují poruchy čerpadla chladící kapaliny. U některých exemplářů můžou nastat problémy s klimatizací a závady dobíjení. Poslední věcí, která může volat po výměně je výfukové potrubí.

TIP: OJETINY: Nissan Primera - vzor jízdních vlastností i spolehlivosti

Nissan Maxima je spolehlivý vůz. Jelikož není příliš rozšířen, nedokáži Vám vypsat chronické závady (pokud tedy nějakými trpí). Šestiválcový tří-litr plynule zrychluje, avšak nepříliš rychle. Tuším, že se montoval i v kombinaci s 4.stupňovým automatem, toho bych se asi vyvaroval.

Toyota Avensis patří lepšímu průměru. Říká se, že montážní linka v Anglii neprodukovala stejně kvalitní vozy jako Japonci. Avensis má citlivější přední nápravu, kterou je potřeba při koupi zkontrolovat. Zároveň mohou přední kotouče vydávat vibrace. Pravidelně odchází těsnění stabilizátoru zadní nápravy. Majitele často potrápí závady imobilizéru a hydraulického posilovače či u dřívějších modelů vadné akumulátory. Dále už pozlobí jen maličkosti počínaje odlepováním dekorativních lišt, drnčení napůl otevřených bočních oken, zlobící vytápění sedadel, vysouvací anténa a konče u poruch předních reproduktorů v důsledku zatékání vody – vnější těsnění oken odstává.

Osobně bych se přiklonil k výběru vozidla podle technického stavu, najetých kilometrů v poměru s cenou. Určitě bych preferoval nehavarovaný vůz s jasným původem a servisní knížkou. Zda se bude jednat o ročník 2000 či 2002, nehraje zase tolik roli.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
lukin, 28.01.2006 18:54
myslim ze vsechny vozy jsou vyborne a neudela spatne at se rozhodne pro cokoliv , ja doporucuji hondu ale to protoze mam radeji sviznou jizdu takze hodne stesti ahoj
pro Aleše, 30.01.2006 13:23
Nevíš o čem mluvíš! Pokud ty zrovna nevlastníš Favorita nebo Feldu
akalakamakatush, 04.12.2006 16:02
Taky bych bral Hondu, z Nissanu je špatný výhled, Avensis je sice technická bomba, ale dost nevýrazná. Z těhle určitě Accord. I když nejlepší je Avensis II - sám v něm spokojeně jezdím a mám v něm 150k D4-D
Šakal, 28.12.2006 19:46
Tak se s tou Felinou nechte barevně vyfotit. My se tady bavíme o autech a Vy píšete o Felicii. Jste normální?
anonym, 05.08.2007 15:43
Vlastním 5 členou rodinu a Opel Omega 2.0, který se ale začíná poroučet na důchod. Chci si pořídit něco nového, menšího, protože kočárek již nepotřebujeme. Líbil se mi Renalt Megane (nové typy), ale četla jsem na ně ne moc dobré názory. Můžete mi poradit nějaký typ na auto? Moje požadavky jsou do 350 tisíc, nižší spotřeba,pro 5 osob pohodlně(manžel má 2 metry),bezpečný, spolehlivý,klimatizace,ne moc drahé náhradní díly. Díky za každý typ. Maky
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů