Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota Hilux pro rok 2012 s novým designem

Nové modely
Karel Směšný | 19.07.2011
foto: Toyota
Oblíbený pick-up Toyota Hilux v modelovém provedení pro rok 2012 přináší designové změny karoserie i interiéru a vylepšení v oblasti odolnosti a spolehlivosti.

Toyota Hilux i nadále vévodí prodejům v kategorii pick-up na evropských trzích. V roce 2010 se v regionu prodalo celkem 21 866 vozů s tímto modelovým označením, což představuje bezmála čtvrtinový podíl na trhu. Pick-up značky Toyota je tak již třetím rokem za sebou nejlépe prodávaným modelem ve své kategorii. V České republice byl v roce 2010 tržní podíl v daném segmentu také téměř čtvrtinový a v prvním pololetí roku 2011 dosahují prodeje téměř třetinového podílu na trhu. Pro modelový rok 2012 pak připravila Toyota několik změn. Nový interiér modelu Hilux pro rok 2012 doznal řady změn spočívajících zejména v kultivovaném designu, který zajistí posádce tohoto modelu typu pick-up ergonomické a pohodlné prostředí jak při pracovních výkonech, tak i pro volný čas. V celém prostoru pro cestující nabízí vyšší úroveň vnímané kvality a pohodlí na úrovni běžných osobních vozů při současném zachování robustnosti potřebné pro jízdu v terénu.

TIP: Toyota Hilux: legenda přichází už v osmé generaci

Charakteristickým prvkem interiéru je nový design horní části přístrojové desky s horizontálním uspořádáním středového panelu, které dále zdůrazňuje celkovou šířku a prostornost kabiny. Součástí středového panelu je i nový multimediální audio systém Toyota Touch s barevnou dotykovou obrazovkou o úhlopříčce 6,1 palce. K výraznému zvýšení kvality vnímané zákazníkem napomohlo použití jednotného tmavšího odstínu prvků obložení a celkově vyšší barevná jednotnost celého interiéru, stejně tak jako doplnění dekorů ve stříbrném provedení. V případě karoserie se celkové přepracování dotklo především čelních partií modelu, které doznaly změn až k přednímu A-sloupku. Nová je kapota, maska chladiče, světlomety i přední nárazník. Změny jsou patrné i při pohledu z boku, kde si lze povšimnout nového designu předních i zadních blatníků, nových ocelových nebo litých kol 15 a 17 palců, stejně tak jako nových vnějších zpětných zrcátek. Hilux se i nadále bude nabízet ve třech stupních výbavy (Terra, Luna a Sol), které umožňují volbu všem zákazníkům, ať již potřebují vůz převážně pracovní (Terra), všestranně využitelný (Luna), nebo „reprezentativní“ pick-up pro práci i volný čas (Sol). Zákazníci mohou volit mezi třemi karosářskými variantami, dvěma motory, manuální nebo automatickou převodovkou a s uzávěrkou zadního diferenciálu nebo diferenciálem s omezeným prokluzem LSD. V Evropě oblíbený pick-up tak dokáže uspokojit potřeby ještě širší skupiny profesionálních uživatelů i zájemců o vůz pro volný čas. Stupeň výbavy Terra bude dostupný se všemi třemi typy kabiny – Single Cab, Extra Cab a Double Cab. Vyšší dva stupně bude možné objednat pouze jak Double Cab, který představuje nejprodávanější provedení karoserie pick-up na českém trhu. Dostupnost motorů pro jednotlivé výbavy zůstane zachována, motory však již standardně budou vybaveny filtrem pevných částic DPF. Stupně výbavy Terra a Luna tak budou vybaveny motorem 2,5 l D-4D 145 DPF, výbavě Sol bude vyhrazen motor 3,0 l D-4D 170 DPF s možností volby mezi manuální nebo automatickou převodovkou. Všechny verze budou disponovat přiřaditelným pohonem všech kol 4WD. Instalace filtru pevných částic (DPF) pro motorizace 2.5 l D-4D 145 DPF a 3.0 l D-4D 170 DPF nyní zajišťuje splnění emisních norem EURO V. Hilux pro modelový rok 2012 vyráběný v závodech Toyota Motor Thailand a Toyota South Africa Motors bude nabízen ve 36 evropských státech a globálně ve více než 135 zemích celého světa.

Hodnocení článku
3.8 z 5 (76%)
Hodnoceno: 4x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů