Michal Šrot napsal:
Sice nejsem vlastníkem Octavie, ale rozhodně bych, alespoň částečně nesouhlasil s prostorností. Zavazadelník bezsporu opravdu prostorný je, ale uvnitř už to žádná velká sláva není. Hlavně tedy na zadních sedačkách, kde se já se 180 cm, když si nastavím sedadlo, aby se mi dobře řídilo, tak se mi vzadu moc pohodlně nesedí. Tolik můj názor k prostornosti.
Co se prostornosti týká, tak je poměrně citelný rozdíl mezi původním modelem z 96, pak vybrání ze zadní strany předních opěradel, no a nakonec zmenšení tloušťky a větší vybrání i zadních opěradel... Dá se říct, že od FL s novou tváří je prostornost pro průměrně vzrostlého muže dostatečná i pro 4 osoby. Tím dostatečná tedy myslím známku 4, konkurence to prostě zvládla lépe.
Tím konkurence ovšem myslím tu nekoncernovou. Naopak ve srovnání s Golfem, Toledem či Leonem na tom podle mě byla Octavia nejlíp.
K pohodlí - záleží s čím se srovnává. Golf byl pohodlnější, Focus pohodlnější a jistější... Navíc za cenu ojetých Octavií dnes může člověk směřovat svůj zájem k Avensisu, Mondeu atp. A tam slovo pohodlí dostává zcela jiný rozměr.
Prostě zrovna hodnoty jako pohodlí a prostornost bych s Octavií nespojoval. Velký kufr? Levný provoz? Bytelnost podvozku? Antikorozní ochrana? Ano, tady Octavia exceluje...