0
zpět
 

diskuze k tématu: Registrace vozidel čekají změny k lepšímu

kategorie zařazení tématu:
Roman AX
počet příspěvků134
datum registrace09.12.2011
Neděle 18.09.2016 19:26, Já bych chtěl
jmenovitě a s fotkami vidět ty idioty, kteří celý tenhle debilní byrokratický systém vymysleli! Není jediný argument, který by opodstatňoval martyrium přehlašování auta. Tady jde jen o škodolibou buzeraci impotentních lidí kteří jsou za tenhle paskvil zodpovědní!
reagovat
skýn
počet příspěvků7
datum registrace16.02.2014
Pondělí 19.09.2016 14:40, Ba, ba.
Kdo vlastnil auto například na Novém Zélandě, ten zjistil , že technický průkaz má dvě poloviny, které se při prodeji jednoduše oddělí a podají na kterékoli poště. A opět poštou přijde novému majiteli průkaz nový. Jak prosté. Kdy se ke stejně uživatelsky přívětivé a levné administraci alespoň přiblížíme?
reagovat
AnderN
počet příspěvků53
datum registrace09.05.2007
Pondělí 19.09.2016 15:24, Nesmysly ...
"Už začátkem roku 2015 si kupující a prodávající oddychli, když byla zavedena možnost odhlášení a přihlášení vozidla při jediné návštěvě úřadu."

Nezlobte se, ale autor článku upadl na hlavu, nebo co je to za blábol?! Proč tlačíte lidem do hlavy takové nesmysly?

Nebyla zavedena MOŽNOST, ale POVINNOST pro kupujícího i prodávajícího dostavit se společně v úředních hodinách do místa registrace vozidla. Bylo to zavedeno jako bič na lidi, kteří nebyli schopní odhlášené auto při přepisu dohlásit na sebe. To opravdu těm ostatním, poctivým, usnadnilo život a jistě si všichni oddychli, že nemůžou v klidu uskutečnit obchod například o víkendu.

Jistě, existuje možnost plné moci, která ale nově musí být ověřená, takže je stejně potřeba vystihnout alespoň otevírací dobu pošty. A tak by se dalo pokračovat. Samé zjednodušení, jen co je pravda!
reagovat
Roman AX
počet příspěvků134
datum registrace09.12.2011
Pondělí 19.09.2016 17:50, Velmi nerad
musím konstatovat , že po více jak pětadvaceti letech budování kapitalismu, je auto stále modla ve speciálním režimu, kdy z každého prodeje vydělá mrzký peníz STK a přitom tzv. evidenční prohlídka platí jen 14 dnů a stát si vezme za přepsání údajů v TP 800 Kč. To bych ještě akceptoval, ale převod auta v místě bydliště majitele opět vede k dalším nákladům, minimálně platbě za ověřenou plnou moc. Sám jsem to absolvoval 2x , jde to, ale kde je nějaké usnadnění? V době internetu bych si to představoval jinak. Ofotit si výrobní číslo karoserie a poslat to emailem dokáže skoro každý, mimochodem , proč se STK zajímá , jestli souhlasí rozměr kol na autě a s tím , co je v TP? a pokud zůstávají RZ na autě, tak by snad stačilo už jen zaplatit a počkat na doklady, až přijdou poštou. Prostě celou tu administrativu nechápu, je zbytečná a je mi jasné , že nikdo nemá odvahu do toho říznout, když nasypali fůru peněz do softvéru , hardvéru a školení lidí.
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.