0
zpět
 

diskuze k tématu: Prevoz vozidla ze zahranici

kategorie zařazení tématu: poradna, dovoz vozidel, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 23.04.2015 12:09, Prevoz vozidla ze zahranici
Dobrý den,

rád bych se Vás dotázal na informace ohledně převozu automobilu ze zahraničí. Četl jsem článek na Vašich stránkách, kde popisujete postup dovozu. Rád bych se přeptal, co vše je potřeba vyřídit v zahraničí pro bezproblémový převoz vozidla ? Musí mit vozidlo platnou technickou nebo postačí převozní technický průkaz s červenými převozními značkami ? Děkuji předem za Vámi poskytnuté informace.

S pozdravem,
Jakub Chaloupka.
reagovat
stréc od piva
počet příspěvků652
datum registrace23.11.2007
Čtvrtek 23.04.2015 23:20, odkud
Neuvádíte odkud vozidlo chcete dovézt.
Budete vozidlo importovat z USA nebo Velké Británie ? Vozidla z těchto zemí prakticky jsou nepoužitelná bez velkých formálních zásahů v naší zemi.

Nebo plánujete dovoz čistě z EU ?

Obrovské rozdíly jsou v dovozu z Německa a Itálie..apod

specifikujte tedy
reagovat
sympatico
počet příspěvků54
datum registrace04.03.2014
Pátek 24.04.2015 23:34, Červené značky...
Dovolím si jen malou informaci, díky znalosti němčiny mě kamarádi čas od času využívají k nákupu vozu v německu. Ovšem byl jsem nemile překvapen měsíc zpátky, byli jsme ve Wuppertalu pro Infinity a úředník nám odmítl vydat značky s červeným pruhem ( tj pojištění pro Evropu) a vydal nám jen se žlutým pruhem ( pojištění čistě pro Německo ).
Byl to letošní první nákup v v Německu, takže nevím, jestli je to novinka, nebo jestli je to všude. Úředník striktně požadoval číslo konta v německé bance, jinak smůla a žlutý pruh...Tlačil nás čas, měli do 12h, potřebovali jsme s autem odjet, tak jsme odjeli, koneckonců jako tisíce lidí předtím, kdy dražší značky s červeným pruhem nikdo nechtěl :)
Nikdo nás nezastavil v ČR, na dálnici jsme pár dalších "žluťásků" potkali...ale samozřejmě, střetnutí s horlivým policistou v ČR může znamenat problém, auto se žlutým pruhem nemá na silnici mimo DE co dělat...
Nevím doteď, co si o tom myslet, jestli chyba úředníka, nebo nová vyhláška...jeli jsme jen do Varů, takže jsme to až tolik neřešili, ale do Hradce apod. bych si s takovou značkou netroufl...
Uvítám další zkušenost, protože nás to opravdu nemile překvapilo, a hlavně to úplně postrádalo logiku- v podstatě nám vnutili o polovinu levnější značky , nebo nic - pouze platba kartou, ovšem pouze z německé banky. Takže žluté značky stály necelých 80 eur, v hotovosti, a na červené jsme neměli nárok...Pokud o tom někdo něco ví, budu vděčný za reakci.
reagovat
Zvirak
počet příspěvků459
datum registrace09.09.2012
Sobota 25.04.2015 08:51, pruhy?
já měl za to, že žlutý pruh je pro celou EU. Dostal jsem k ní i zelenou kartu pro celou EU.
Nebo už je to dnes jinak?

Tak jsem se koukal na nějakej landsratamt a je to skutečně tak, že do zahraničí (ven z německa) musí být červený..

Jinak já kupoval před rokem a půl auto v Deggendosrfu a vyloženě jsem se úřednice ptal co a jak a prej mi stačí se žlutým pruhem, tak jsem to neřešil. Značky mě vyšly mě na měsíc asi na90 Eur. S autem se 3 týdny jezdilo Cheb - Vary s tou žlutou značkou
Spíš jsem si všiml jiný věci, jak němec sundá značku z auta (přepis atd) hned běží na úřad, tam maj takovou frézku a odfrézuje znak spolkový země nebo co
reagovat
Petrdan
počet příspěvků5
datum registrace19.08.2015
Úterý 16.02.2016 12:36, žluty/červeny
taky mám za to že člověk potřebuje červeny když chce vyjet z německa. Každopádně už to poslední dobou nemusím řešit, nechávám si dovést přes jeden autobazar od brna, ten poplatek je směšněj, nemůže jim to pokrýt náklady ani kdyby jeli na kole
reagovat
David80
počet příspěvků3
datum registrace14.03.2016
Pondělí 14.03.2016 18:54, doplnek
Hlavně bych si dal pozor na stáčené kilometry. Určitě si to nechte zkontrolovat od speializované firmy.
reagovat
Daniel Hambálek
počet příspěvků1
datum registrace13.03.2014
Pátek 12.08.2016 13:34, Převozní značka vs. vývozní značky aneb ruleta o řidičák
Dobrý den,

německý úředník po Vás požadoval číslo konta v německé bance, protože při vyřízení červených vývozních značek (Zollkennzeichen nebo Ausfuhrkennzeichen) je třeba před vývozem, resp. před přidělením vývozních značek zaplatit z vozidla daň (Kraftfahrzeugsteuer), což u žlutých (Kurzzeitkennzeichen) značek není.

Obecně platí, že žluté jsou jen převozní v rámci SRN a červené jsou určeno pro export mimo území SRN.
Německé úřady ještě před pár lety slepě tvrdily, že žluté převozky jsou oficiální pro export v EU, i když to nebyla pravda, nicméně dnes už na německých Zulassunsstelle najdete u přepážky vždy písemné upozornění, že žluté značky platí jen na území SRN, nikoliv v zahraničí.
Dříve býval rozdíl i v tom, že pro žluté značky nemuselo mít auto platnou německou STK (TÜV), kdežto u červených musela být, ale dnes už je povinnost platného TÜV u obou druhů značek, ovšem nic to nemění na jejich platnosti pro výše popsané geografické oblasti.

Jednoduše - pro bezproblémový export z Německa jedině červené značky (platnost 15 dní nebo 30 dní).
Pro jejich získání musí auto mít platnou STK (TÜV) a SP (Sicherheitsprüfung), je nutno zaplatiti daň z vozidla (platí obvykle prodávající na základě na Zulassunstelle předloženého povolení k inkasu, tzv. SEPA-Lastschrift) a s vozidlem je nutno předjet na Zulassungsstelle k fyzickému ztotožnění VIN s TP.


Takže i když Vám bude Němec tvrdit, že na žlutých v pohodě dojedete, není to pravda. Bez problémů na nich dojedete pouze na německé hranice, protože naše legislativa hodnotí jízdu na žlutých Kurzzeitkennzeichen odebráním ŘP na 6 - 12 měsíců a peněžitou pokutou.

Vlastní zkušenost z minulosti s jízdou na žlutých a horlivým policajtem mám.
reagovat
muf_auto
počet příspěvků8
datum registrace09.07.2016
Čtvrtek 05.01.2017 10:33, Nákup auta od známeho v Rakousku
Dobrý den,

dostal jsem nabídku na odkup auta z Rakouska. Jen potřebuji poradit jak vyřešit přihlášení.

Tohle auto má čerstvou STK v Rakousku, je pořád přihlášené a má pojistku platnou.

Dovést do ČR a tady udělat evidenční a dovozovou technickou, pote odstavit doma a odeslat do Rakouska značky a rakouské doklady, tam odhlásit a zaslat doklady opět do ČR ?

Nebo lze jinak?

Díky
reagovat
PatM
počet příspěvků199
datum registrace07.08.2016
Čtvrtek 05.01.2017 22:44, RE: Nákup auta od známeho v Rakousku
Na tuhle pitomost jste přišel sám nebo Vám to někdo poradil??

V Rakousku zajdete na úřad necháte vozidlo odhlásit pro export. Dostanete potřebné dokumenty a v ČR zajdete na dovozovou technickou a pak na úřad vozidlo přihlásit(musíte mít už Českou pojistku). To je vše
reagovat
stréc od piva
počet příspěvků652
datum registrace23.11.2007
Čtvrtek 05.01.2017 22:51, RE: Nákup auta od známeho v Rakousku
muf_auto napsal:
Dobrý den,dostal jsem nabídku na odkup auta z Rakouska. Jen potřebuji poradit jak vyřešit přihlášení.Tohle auto má čerstvou STK v Rakousku, je pořád přihlášené a má pojistku platnou. Dovést do ČR a tady udělat evidenční a dovozovou technickou, pote odstavit doma a odeslat do Rakouska značky a rakouské doklady, tam odhlásit a zaslat doklady opět do ČR ?Nebo lze jinak?Díky


a to auto sem pojede po vlastní ose nebo na platu?
reagovat
muf_auto
počet příspěvků8
datum registrace09.07.2016
Pátek 06.01.2017 09:08, dovoz auta z rakouska
Ato pojede po vlastni ose. Nechci řešit převozové značky a pojistku. Tak to chci dovést na rakouskych a rakouske pojistce. Udělat u nás dovozovou technickou. Pak odstavit a sundat rakouske znacky a ty dopravit pro odhlašení.
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Pátek 06.01.2017 09:47, RE: dovoz auta z rakouska
muf_auto napsal:
Ato pojede po vlastni ose. Nechci řešit převozové značky a pojistku. Tak to chci dovést na rakouskych a rakouske pojistce. Udělat u nás dovozovou technickou. Pak odstavit a sundat rakouske znacky a ty dopravit pro odhlašení.


Nejde auto nikde přihlásit, dokud jinde není odhlášené. Tzn. pokud to auto pojede po vlastní ose, tak se pak musíš vrátit zpátky do Rakouska něčím jiným, odhlásit to koupené a teprve s odhláškou začít řešit dovozovou STK a přihlášení u nás. Levnější je podle mě klasický postup s převozními značkami nebo odvozem na vleku, ale každému podle jeho chuti. A asi by bylo dobré připomenout, že po provedení dovozové STK mají české úřady měsíc na vydání českých dokladů, přičemž během této doby auto nemá na cestě co dělat (kopie protokolu z STK a původních dokladů + pojistka nestačí).
reagovat
stréc od piva
počet příspěvků652
datum registrace23.11.2007
Pátek 06.01.2017 21:57, RE: dovoz auta z rakouska
muf_auto napsal:
Ato pojede po vlastni ose. Nechci řešit převozové značky a pojistku. Tak to chci dovést na rakouskych a rakouske pojistce. Udělat u nás dovozovou technickou. Pak odstavit a sundat rakouske znacky a ty dopravit pro odhlašení.


pokud má jet po vlastní ose,tak musí původní majitel jej osobně odhlásit a dostaneš dokaldy Zulassungsschein Teil I a II .

Pak je potřeba auto přihlásti na sebe - rakouské převozky pro EU maj zelenou barvu.
Pojištění na převozky není jednoduché jak v Německu,protože v Rakousku to maj pojištovny dynamicky a po 2-3 tydnech se mění vždy pověřena pojištovna.

Rakouské převozky platí 3-21 dnů včetně pojištění - tzn.do té doby než dostaneš české značky a českou pojistku musí být platně pojištěné v Rakousku !!!

přihlášení auta v rakousku (do 3,5t) vychází na cca 170-200Euro včetně značek.
pojištění je pak dle délky pojistky 50-150 Euro.


reagovat
muf_auto
počet příspěvků8
datum registrace09.07.2016
Sobota 07.01.2017 17:39, převoz auto
No nevím, ale když počítám tak mě to vyjde zdaleka levněji.

Skočím o víkendu do Vídně busem, domu zánovní Rav4 na rakouských SPZ a pojistkou, doma udělám dovozovou STK, odstavím auto na dvorku a sundám značky a vyrazím druhým vozem do Vídně na otočku odhlásit s majitelem káru. (cca 500km) takže náklady do 1.000Kč. Když budu vyřizovat převozky a pojistku vyjde mě to na 8.000Kč. Jak jsem psal auto je od známého, žádná turecká garáž.

reagovat
PatM
počet příspěvků199
datum registrace07.08.2016
Neděle 08.01.2017 09:55, RE: převoz auto
muf_auto napsal:
No nevím, ale když počítám tak mě to vyjde zdaleka levněji.Skočím o víkendu do Vídně busem, domu zánovní Rav4 na rakouských SPZ a pojistkou, doma udělám dovozovou STK, odstavím auto na dvorku a sundám značky a vyrazím druhým vozem do Vídně na otočku odhlásit s majitelem káru. (cca 500km) takže náklady do 1.000Kč. Když budu vyřizovat převozky a pojistku vyjde mě to na 8.000Kč. Jak jsem psal auto je od známého, žádná turecká garáž.


Dovozou STK neuděláš!!! Jestli to stále nechápeš tak tam kldině běž a nech na tom i ty rakouský čísla aspon budou mít zábavu
reagovat
stréc od piva
počet příspěvků652
datum registrace23.11.2007
Neděle 08.01.2017 19:57, RE: převoz auto
PatM napsal:
muf_auto napsal:
No nevím, ale když počítám tak mě to vyjde zdaleka levněji.Skočím o víkendu do Vídně busem, domu zánovní Rav4 na rakouských SPZ a pojistkou, doma udělám dovozovou STK, odstavím auto na dvorku a sundám značky a vyrazím druhým vozem do Vídně na otočku odhlásit s majitelem káru. (cca 500km) takže náklady do 1.000Kč. Když budu vyřizovat převozky a pojistku vyjde mě to na 8.000Kč. Jak jsem psal auto je od známého, žádná turecká garáž.
Dovozou STK neuděláš!!! Jestli to stále nechápeš tak tam kldině běž a nech na tom i ty rakouský čísla aspon budou mít zábavu


také mi to trochu uniká jak udělá dovozovou...
reagovat
samen
počet příspěvků1
datum registrace16.02.2017
Čtvrtek 16.02.2017 13:32, bazar dotaz v Brně
čau jakej autobazar v Brně, diky za info
reagovat
PatM
počet příspěvků199
datum registrace07.08.2016
Čtvrtek 16.02.2017 19:26, RE: bazar dotaz v Brně
samen napsal:
čau jakej autobazar v Brně, diky za info


Tuhle logiku nechápu, kupuješ auto nebo bazar?
reagovat
waki
počet příspěvků1
datum registrace24.06.2017
Sobota 24.06.2017 10:38, Přepravní společnost Cryptopay
Dobry den, na stranka Mobile.de jsem našel inzerat na VELMI levnou Toyotu, prodava ji nejaky Fin co pracoval v Nemecku a tedka uz tam nebude. Nabizi mi prepravu firmou Cryptopay GMBH http://www.cryptopay-gmbh.com ktera ma zprostredkovat i prevod penez. Auto vypada na fotkach dobre a cena je nezvykle nizka. Nikde na netu jsem nenasel recenzi tehle prepravni spolecnosti - Tak nevim, je to podfuk nebo stastna trefa - prosim poradte. Diky
reagovat
David V
počet příspěvků2054
datum registrace16.05.2007
Pondělí 26.06.2017 07:37, RE: Přepravní společnost Cryptopay
waki napsal:
Dobry den, na stranka Mobile.de jsem našel inzerat na VELMI levnou Toyotu, prodava ji nejaky Fin co pracoval v Nemecku a tedka uz tam nebude. Nabizi mi prepravu firmou Cryptopay GMBH http://www.cryptopay-gmbh.com ktera ma zprostredkovat i prevod penez. Auto vypada na fotkach dobre a cena je nezvykle nizka. Nikde na netu jsem nenasel recenzi tehle prepravni spolecnosti - Tak nevim, je to podfuk nebo stastna trefa - prosim poradte. Diky


Dal bych ruku do ohně za to, že je to klasický podfuk, kdy se prodává fiktivní auto s obdobnou pohádkou. Obvykle se někdo stěhoval do Anglie a levostranné řízení by mu tam bylo na prd. S Finem to bude inovace...
Napsal bych si o schůzku, kde si to předáte a uvidíte....nepůjde to.
reagovat
1 2


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.