0
zpět
 

diskuze k tématu: Kruhový objezd je místem chyb a zmatků. Znáte jeho pravidla?

kategorie zařazení tématu:
DrongM
počet příspěvků2
datum registrace23.09.2020
Pátek 30.06.2023 17:16, Zvlastni pointa prispevku...
"Zákon řazení do pruhů nijak neupravuje."

Jak to muze nekdo vypustit?

Pokud má vjezdová komunikace do kruhového objezdu více pruhů, do pravého jízdního pruhu, který je vně kruhového objezdu, se řadí vozidla opouštějící objezd první odbočkou, do vnitřního jízdního pruhu (levého) vozy opouštějící objezd poslední odbočkou. Vždy sledujte i vodorovné dopravní značení – čáry na silnici.

Toto byste meli Vy, web o automobilismu, opakovane sdelovat motoristum!

Kdyby toto vsichni dodrzovali, byly by kruhove objezdy skutecne plynule. Protoze by nevjizdela na kruhac auta, ktera pak blokuji vsechny, kteri se timto pravidlem ridi. A zaroven vsichni, kteri by chteli kruhovy objezd opustit prvnim vyjezdem, by mohli jet temer plynule. Vyjimkou by byly pouze kruhove objezdy, ktere maji vice pruhu, ale da se z nich odbocit na nekterych vyjezdech pouze do jednoho. I zde ale nema smysl vjizdet na kruhovy vzdy do vnejsiho pruhu, pokud mirim dal nez za prvni odbocku! Funguje to tak vsude v zapadni Evrope a je to skvele.
reagovat
Mirek Stezka
počet příspěvků1
datum registrace05.12.2023
Úterý 05.12.2023 11:25, Autor tohoto článku by si měl zopakovat testy!
Autor tohoto článku by si měl zopakovat testy silničního provozu a hlavně nejezdit moc mimo Českou republiku. Šíří zde totiž nebezpečný blud a to že: "Při vjíždění na objezd bez průběžného pruhu musíte dát přednost v jízdě všem vozidlům, která se na něm už pohybují." ...ale to platí pouze, když je označen takovou bezvýznamnou maličkostí jakou je značka "Dej přednost v jízdě" Pokud bude kruhový objezd označen pouze příkazovou dopravní značkou „Kruhový objezd", musí vozidla jedoucí po kruhovém objezdu dávat přednost v jízdě vozidlům přijíždějícím zprava, která na kruhový objezd vjíždí! U nás se s tím asi nesetkáme, pokud neureznou šrouby a značka "Dej přednost v jízdě" nespadne na zem (mimochodem, zajímalo by mě, jak by tohle řešila policie) V mnoha státech Evropy je ale poměrně obvyklé, aspoň mimo větší města, že je tam pouze značka "kruhový objezd" a to by mohl docela problém, protože by nemuselo jít jen o ztrátu bodů za chybně zodpovězenou otázku v testech.
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.