0
zpět
 

diskuze k tématu: RECENZE OJETINY: Kia Sorento, „Korejský Američan“

kategorie zařazení tématu: korejská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 31.05.2010 09:40, rada
Slušné auto i do těžšího terénu. Doporučuji automat, u manuálu se jeví spojka poddimenzovaná a převodovce po čase odchází synchronizační kužely. Motor držák, jen klasická údržba jako u moderních common-railů. Doporučuji velice obezřetně vybírat, je u nás hodně dotažených, stočených či v minulosti dsoti bouraných aut.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 31.05.2010 18:46, rada
Vozy Kia této kategorie jsou sračky všech sraček - osobní zkušenost se Sportage 2.0MPi a 2.0TD. Nebrat.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 31.05.2010 19:20, rada
pěkný den.Tak nějaký pořádný příspěvek.
mám 3.rok sorento 2.5 crdi v manuálu s nejvyšší výbavou ex.vůz jsem kupoval v DE s najetýmí 16.tis km.nyní 145tis km bez jakýchkoli závad.Za autem tahám 2.5t podvalník na auta,z celkového nájezdu se tento podílí tak 40%.
V 100tis km jsem měnil ložiska v předních kolech,jinak jen běžná udržba,kotouče,destičky,oleje a filtry plus výměna oleje v diferenciálu a převodovce.spojka stále původní a bez známky jakéhokoli opatřebení.v CCA 50tis km jsem auto nechal načipovat na CCA 125kw kvůli většímu točivému momentu.spotřeba zůstala stejná(CCA 10l) ale vůz znatelně lépe jede.spotřeba oleje je mezi intervaly výměny neměřitelná.
v terénu chybí uzávěrka dif. ale jinak je prostupnost celkem slušná,pro běžné využíváni dostačující.
samozřejmě komfort jízdy vzhdledem ke konstrukci náprav není srovnatelný s některými konkurenty ale to od tohoto vozu nemůže nikdo chtít.Mám autoservis a odtahovou službu a již mnohoktát jsem tahal vlek za jinými vozy(grand cherokee 3.0crd,touareg V10 i 3.0tdi,allroad atd)ale žádné není tak vyvážené na obou stranách rozdílných požadavků.
Kia nená ráda rychlé přesuny po dálnici,ideální rychlost cca120-130km a dle zkušeností to nemá rád ani motor.(už jsem jedné slečně měnil polomotor,v 170 ulítla ojnice blokem ven),,na můj dotaz jak se to stalo mi řekla že jela do brna 130 km na plný plyn--))))
závěrem,pokud koupíte slušně udržovaný kus,který někdo zbytečně netočil(ideální otáčky jsou cca 1800-3000)tak neuděláte chybu.dle mého názoru osobního i profesního názoru jedno sz nejspolehlivějších SUV na trhu.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 31.05.2010 20:31, rada
Rada koupit udržovaný kus, co nikdo netočil je trošku na hlavu. Určitě si p. Balík vybere zhuntovaný kus, resp. majitel se přizná, že tomu dával 100.000km pohulit. Profesní názor, že Kia je nejlepší SUV, tak to je úplný konec. Kia jsou prostě šmejdy. Doporučuji koupit Forestra, sic žádný krasavec, ale je lepší ve všech směrech.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 31.05.2010 20:40, rada
Inu Pane Calto, pokud motor nevydrží jet 130 km na plný plyn, pak je něco špatně - a hodně... To jistě uznáte sám. Kupovat si auto, abych musel dávat pozor na to, aby se s ním nejezdilo rychle, to je jako koupit si televizi a mít ji puštěnou jenom hodinu, aby se nepřehřála... a tvrdit, že je to dobrý televizor.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 31.05.2010 20:51, rada
mam auta podobného výrobce Hyundai Santa FE starší r.v.2001 2,4benzín LPG do nedávna bez jakých koliv závad v lednu dopravní nehoda při které se i porouchala převodovka jinak super spolihlivé auto se super spotřebou (LPG)
A druhé je Santa Fe 2008 nafta a tato kára za ty kačky lepší neseženeš)
vyzkoušel jsem hodně aut od DE po Japonce BMW X5 je super auto ale za ty prachy at si ho nechaj
A hošan Radek o autech ví asi hodně?-))Forestra ten určitě bude zachovalej Ha ha
mohu jen doporučit umí dělat auta
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 31.05.2010 21:28, rada
prosím Vás,nehleďte na rádobyodborníky,kteří v daném autě vůbec neseděli a hodnotí ho.Vůbec se Sorenta nebojte,naopak,myslím že v dané cenové relaci je to velmi dobrá volba.Osobně bych raději volil manuální převodovku,ale to je spíše věc názoru a preferencí.Sorento je velmi spolehlivý a velmi dobře funkční vůz.Samozřejmě,nemůžete čekat konfort srovnatelný s X5,ale to je už vzhledem k ceně jasné.Opravdu můžu doporučit.A co se týče např. Kia Sportage - tak samozřejmě i toto auto je velmi dobré a spolehlivé - obě můžu jen doporučit - a to prosím z vlastní zkušenosti.5 let jsem měl Sorento r.v.2005 a manželka tu samou Sportage,nyní budeme kupovat nové modely obě verze.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 31.05.2010 21:49, rada
Dobrý den, mám kia sorento rv.2004, koupil jsem ho 3 roky staré se 127000km, dnes mám najeto 180000 km a neměl jsem žádné závažné problémy. Počítám, že budete kupovat automat, takže u 100tis km ideální udělat olej a filtr,cca 4500kč. Ve 180tis řadí pořád parádně. Ve 160 tis přestala fungovat el anténa i když jsem se snažil ji čistit a mazat silikonovým olejem, stejně se sekala a radši jsem ji odpojil. V tu samou dobu jsem měnil stabilizátory na př. nápravě cca 3tis. To byly jediné starosti s tímto vozem za 2,5 roku co ho vlastním. Je to pěkné velké auto, jezdím s ním chorvatsko, rakousko alpy a pro 4 lidi velmi pohodlné i na delší cesty. Dal jsem na to 18 al kola, je to pěkné,ale třeba na D1 do brna žádná hitparáda, je tam cítít terénák a pohodlí, hlavně u řidiče se zmenšuje. Ale jinak si myslím, že poměr výkon-cena je naprosto jednoznačný a mohu jen doporučit. Sorento bych si koupil znovu a vždy automat, to vám potvrdí myslím většina uživatelů takových vozů. Přeji dobrou volbu a hodně km bez závad.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 31.05.2010 22:44, rada
pan calta se vyzná .... za ty peníze není špatné auto .. ale je to prostě KIA
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 01.06.2010 06:24, rada
Ačkoliv Kia udělala obrovský krok kupředu, tak co se týče modelu Sorenro se musím přiklonit k názoru pana Kříže, i když on ho vyjádřil po svém. Nebudu hodnotit techniku, ale hodnotím dílenské zpracování, zpracování a použité materiály v interiéru.
U tohoto modelu je to jedna velká bída. Prostě mi to osobně ještě zavání korejcema z minulého tisíciletí. Nemohu si pomoct.
Přikláním se k již zmíněnému názoru koupit Forestera
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 01.06.2010 18:33, rada
Zdravím
No já mám s tímhle typem auta jen ty nejlepší skuušenosti,takže se dá říct že mi přirostlo k srdci.Co se týče spolehlivosti tak mám sorento z roku 2005 a musím říct že kromě oleje sem nic jineho na tomhle autě nedělal.a co se trýče náhradních dílu tak sou za celkem přijatelnou cenu.jestli se rozmýšlíte nad koupí tak neváhejte .Určitě budete spokojený
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 01.06.2010 18:51, rada
Zdravím.S autem mám najeto 160 tis km r.v 2005 a zatím jsem řešil 2 závady. První byla výměna pístu zadních dveří,to bylo ještě v záruce a pak mi uleťela ojnice na servu.Oprava cca i s výměnou oleje 12tis.To je vše.Tak mohu jen doporučit.Jen oleje a běžná údržba.Za ty peníze super Ofroad.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 02.06.2010 07:36, rada
Zdravím, mám rok 2003 , najeto 180tis. Auto mám necelý rok. Kia Sorento je oproti evropským autům opravdu krám. Už mi korodujou blatníky. Náhradní díly jsou kurevsky drahý, jen se modlím, abych nemusel nic opravovat. Zatím jsem řešil jednu závadu a to tekla expanzní nádoba na vodu. Cena : 3060,- Kč. Kamarád se smál, volal do Audi a to samé stojí 800,- Kč. Zjišťoval jsem další díly - světlo 10500,- Kč, Audi 4600,- Kč, Vstřikovací čerpadlo Sorento 40000,- Kč, BMWX5 18000,- Kč a tak to je se všemi díly. Začíná mi selhávat ovládací panel klimatroniku, ani nechci vědět, co to stojí. ..... Příští auto si v žádném případě nekoupím Korejský
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 02.06.2010 09:32, rada
Pepo: ty ceny dílů co uvádíš jsou záměrně nejlevnější druhovýroba od Audi + originál Kia?Protože jestli jsi normální, tak víš, že ty ceny jsou absolutní nesmysly :)
Sorento jsme měli jen asi půl roku, 2002, 2,5crdi, ale bylo naprosto v pohodě, najeto 212tkm, občas to vevnitř vrzalo, kvalita interiéru není top, ale u novějších to může být lepší. Motor tak průměr, spotřeba odpovídá velikosti, do 100kmh jede na svojí velikost obstojně. Brzdy mi původně přišli slabší,ale jsou dostatečné. Měl jsem strach to vždycky zastavit, ale je to nezvyk, jezdil jsem do té doby menšími auty, proto mi přišlo, že to brzdí hůř.
Pokud narazíta na slušný ,servisovaný kus, může to být moc dobré auto.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 02.06.2010 10:43, rada
Radím nekupovat, vysoká poruchovost a nekvalitní zpracování.Stačí se podívat do jakýchkoli tabulek spolehlivosti ...např. ADAC,TÜV report atd..Ani např. Pajero nebo Tuscon není žádný zázrak,ale ve srovnání s Kiou je to lepší volba o Foresterovi ani nemluvím,to se nedá srovnat..
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 02.06.2010 23:26, rada
mel jsem tu CEST mit cca rok sluzebni SORENTO. strucne receno NEDOPORUCUJU ! ... na dalnici se mi za jizdy kompletne rozsypala PREVODOVKA-rozvodovka-diferencial a kdovi co vsechno tam jeste bylo ... nakonec se kompletne zablokovala vsechna 4 kola, ale to uz bylo nastesti cca jen ve 40kmh, kdyz uz jsem dobrzdoval na krajnici ... auto melo najeto cca 130tis km, rv 2005. od te doby vim, ze NIZKA CENA SE NEKDE MUSI PROJEVIT. jinak moje dojmy: vysoky vnitrni hluk, strasne to houpe, totalne preposilovane servo. dokonce jsem s tim byl na zkusebnim POLYGONU a kupodivu to celkem slo, i "losi test" se dal zvladnout ... MOZNA, ze technicka uroven jde dopredu, ale porad je to ta podbiziva cena, ktera se proste logicky nekde musi promitnout ...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 03.06.2010 15:19, rada
BUDTE TAK LASKAVÍ A MŮJ PŘÍSPĚVEK TADY NECHTE: KIA JE KOREJSKEJ ŠMEJD . NAZDAR.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 03.06.2010 15:57, rada
Vlastním rav 07,o sorentu jsem uvažoval jako 2.voze do rodiny.Po zkušební jízdě jsem názor změnil a doslova utíkal pryč.Pokud ho chcete,nesedejte do mimo korejských vozů,rozdíl -nebe,dudy!To samé santa fé,plasty v kabině vržou i na rovině,jízda celkově těžkopádná,pocit "plavení".Celkově zklamání.Doporučuji si připlatit za japonce :(
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 03.06.2010 17:24, rada
Neznám žádné druhé auto v této cenové relaci, které utáhne 3t vlek a dá se sním jet i delší cesta. Mám 2007, najeto 150 000km, prozatím bez závad
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 03.06.2010 18:18, rada
V ceně 4 letého Korejce je 10 let starý Japonec. Čím to bude? Mimochodem, v motoru CRDi není náhodou použit superkvalitní systém Delphi? Každopádně Kia stojí za velký kulový. Měl jsem dvě, obě nový, obě stály za hov.o. Následoval Hilux a nyní L200 a to je naprosto jiná liga kvalitou, průchodností a hlavně ve spolehlivosti.
reagovat
1 2




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.