0
zpět
 

diskuze k tématu: Autem do Chorvatska 2016 - co může znepříjemnit cestu (5. díl)

kategorie zařazení tématu:
Arthuro
počet příspěvků82
datum registrace11.06.2013
Středa 20.07.2016 09:56, Chorvatsko - předpisy
Zdravím,
právě jsem se z Chorvatska vrátil a chtěl bych redakci upozornit na malou nepřesnost - v HR se svítit celý den musí pouze v zimním období, nyní, v létě nikoliv. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že pokud nyní, v létě, někdo v HR svítí i během dne, pak je to ve velké většině auto zahraničních turistů ze zemí, kde je svícení celoročně povinné, třeba od nás.
Co se týká mých dalších postřehů, tak provoz, hlavně na jihu, v Dalmácii, je již typicky jižanský či balkánský, dopravní předpisy se berou jako ne příliš závazné doporučení a místní policie většinou jedná až v momentu, kdy se něco stane. Jezdí se sice většinou trošku ( )rychleji, než dovolují místní předpisy, na druhou stranu agresivní či nebezpečné manévry se většinou nekonají, řidiči chorvatských aut jsou vůči cizincům velice ohleduplní a tolerantní a pokud se s nějakou tou agresivitou setkáte, potom většinou od řidiče s cizí SPZ. Všudy přítomné je, podobně jako jinde na Jihu, troubení, ale ani toto není znak agresivity či nervozity Chorvatů, ale místní takto zdraví své známé, ale často i neznámé, hlavně mladší muži pohledná děvčata…
Projel jsem opět téměř celé pobřeží, již potřetí, od Rijeky na ostrov Korčula a zpět, tam celou cestu po Magistrále, zpět po Magistrále do Splitu, dále po dálnici a policejní hlídky jsem potkal (pouze viděl, nebyl jsem stavěn) za celou cestu, tuším, dvě, obě v okolí Makarské.
Nechci samozřejmě nikoho tímto nabádat, aby jezdil jako …, ale určitě není nutné se řízením v HR stresovat.

Sretan put i sretan povratak

Ciao,
Arthuro
reagovat
danet - redakce TipCars
počet příspěvků535
datum registrace16.11.2012
Čtvrtek 21.07.2016 12:35, RE: Chorvatsko - předpisy
Arthuro napsal:
Zdravím,právě jsem se z Chorvatska vrátil a chtěl bych redakci upozornit na malou nepřesnost - v HR se svítit celý den musí pouze v zimním období, nyní, v létě nikoliv. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že pokud nyní, v létě, někdo v HR svítí i během dne, pak je to ve velké většině auto zahraničních turistů ze zemí, kde je svícení celoročně povinné, třeba od nás.Co se týká mých dalších postřehů, tak provoz, hlavně na jihu, v Dalmácii, je již typicky jižanský či balkánský, dopravní předpisy se berou jako ne příliš závazné doporučení a místní policie většinou jedná až v momentu, kdy se něco stane. Jezdí se sice většinou trošku ( )rychleji, než dovolují místní předpisy, na druhou stranu agresivní či nebezpečné manévry se většinou nekonají, řidiči chorvatských aut jsou vůči cizincům velice ohleduplní a tolerantní a pokud se s nějakou tou agresivitou setkáte, potom většinou od řidiče s cizí SPZ. Všudy přítomné je, podobně jako jinde na Jihu, troubení, ale ani toto není znak agresivity či nervozity Chorvatů, ale místní takto zdraví své známé, ale často i neznámé, hlavně mladší muži pohledná děvčata… Projel jsem opět téměř celé pobřeží, již potřetí, od Rijeky na ostrov Korčula a zpět, tam celou cestu po Magistrále, zpět po Magistrále do Splitu, dále po dálnici a policejní hlídky jsem potkal (pouze viděl, nebyl jsem stavěn) za celou cestu, tuším, dvě, obě v okolí Makarské. Nechci samozřejmě nikoho tímto nabádat, aby jezdil jako …, ale určitě není nutné se řízením v HR stresovat.Sretan put i sretan povratak Ciao,Arthuro


Dobrý den, děkujeme za připomínku. Informaci o denním svícení autor ještě jednou prověřil a shledal, že máte pravdu. Již je to v článku opraveno.
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.